Chomutov – Severočeská vodárenská společnost (SVS) zahajuje v Chomutově další plánovanou investiční akci roku 2014, souběžnou rekonstrukci kanalizace a vodovodu v Rooseveltově a Lidické ulici. V této souvislosti bude od 16. června do 31. srpna uzavřen v části obou ulic silniční provoz, důvodem jsou výkopové práce v tělese vozovky. Opravy budou probíhat ve třech etapách.

rooseveltova156

Oprava pro dvě stě obyvatel

„Obnova majetku je jednoznačně naší prioritou. Z celkové letošní částky na investice 1,25 miliardy korun dáváme 75 %, tj. téměř 950 milionů korun, právě na obnovu vodohospodářského majetku společnosti. Naše zahájená investiční akce v Chomutově přispěje k bezproblémovému zásobování pitnou vodou a odvádění odpadních vod pro cca 200 připojených obyvatel," říká generální ředitel sVS Bronislav Špičák.

Havarijní stav

Stávající betonová kanalizace vnitřního průměru 400 mm v Rooseveltově ulici a betonová kanalizace vejčitého profilu 500/750 mm v Lidické ulici pocházejí z roku 1920. Jak dokládá kamerová prohlídka, obě stoky jsou v havarijním stavu. Stávající ocelový vodovod vnitřního průměru 100 mm v Lidické ulici pochází z roku 1903. Vzhledem vysokému stáří a souběhu s kanalizací bude rekonstruován současně s ní.

Něco se zruší, něco propojí

V rámci investiční akce se pro rekonstrukci kanalizace použije kamenina průměru 400 mm v délce 40,1 metrů a vnitřního průměru 300 mm v délce 115,8 metrů. Součástí stavby je zrušení 6 stávajících, již nepotřebných kanalizačních šachet a přepojení všech stávajících 35 domovních kanalizačních přípojek. Bude také provedena stabilizace stoky vnitřního průměru 600 mm v Bezručově ulici v délce 36 metrů, a to zaplavením cementopopílkovou směsí. Pro rekonstrukci vodovodu bude použito potrubí z tvárné litiny vnitřního průměru 100 mm v délce 123,8 metrů. Součástí stavby bude přepojení stávajících 32 domovních vodovodních přípojek na trase. Stavba bude provedena v otevřeném paženém výkopu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru