Chomutov – Tak tomuhle se říká fronta jako na banány. Kdybychom ovšem nestáli na jahodové plantáži. Je krátce po osmé ranní a teprve před chviličkou se pole u Nemilkova otevřelo pro samosběrače. Parkovací plochy jsou už plné, v řádcích se pohybují odhadem dvě stovky lidí. Tohle je doslova útok na sladké červené plody. Podobná situace byla v posledních horkých dnech k vidění i na dalších jahodových polích v regionu.

Jahodová plantáž u Nemilkova. Foto: Oldřich Hájek

U stánku na okraji pole se tvoří dvě fronty: Jedna si nechává zvážit prázdné košíky, kbelíky a další nádoby, druhá už přináší natrhané jahody. K nasbírání pěti kilogramů jahod vám tady stačí půlhodinka. Na ostrém ranním sluníčku máte za tu dobu beztak propocené oblečení. Největší nával na plantáži je kvůli přece jen o trochu nižším teplotám ráno a večer. Otevřeno je vždy od 8 do 19 hodin.

Zemědělská firma GHSH ze Žatecka zabývající se pěstováním jahod otevřela své plantáže na několika místech v Ústeckém kraji. Jahody si můžete koupit již natrhané, nebo si je nasbíráte sami. V takovém případě vás vyjdou levněji. Pole najdete u Nemilkova u Mostu, kde se plantáž proti loňsku mírně posunula, na Teplicku u Hudcova, na Chomutovsku u Všehrd, na Lounsku u Cítolib a na Žatecku u Žiželic.

VIDEOREPORTÁŽ Z PLANTÁŽE

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru