Chomutov – Dobrá zpráva pro Chomutov. Radnice může na svůj dlouholetý projekt „Sídliště, místo pro život" získat více peněz. Jak? Ministerstvo pro místní rozvoj bude přerozdělovat dotace, které jiná města nečerpala. V reálu se navíc nejedná o žádný minibalíček, město má šanci na třiadvacet milionů.

kass

Peníze půjdou na KASS

„Pomohlo by nám to s komplexním vyřešením veřejného prostoru u Kulturního domu na Zahradní, ale také s blízkou okružní křižovatkou," uvádí chomutovský primátor Jan Mareš.

„Projekt je to úspěšný"

Podle jeho slov vznikla šance na přidělení peněz jednak z výše uvedených důvodů, tedy nečerpaných dotací, ale také díky dosavadní úspěšnosti samotného projektu. „Projekt je to opravdu úspěšný. V jeho rámci město za posledních šest let investovalo na sídlištích osmapadesát milionů do úprav veřejných prostor, zároveň také umožnilo vlastníkům bytových domů čerpat dotaci padesát tři milionů na opravy a zateplení jejich domů," naznačuje primátor.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru