Chomutov – Po nedávné návštěvě Ústeckého kraje zavítala uplynulý čtvrtek ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová také na půldenní návštěvu do Chomutova. Ve městě se zajímala hlavně o příklady dobré praxe. „I za stávající situace jsou města, která problémy aktivně řeší, dokonce jim předcházejí. Příkladem je právě Chomutov se svým projektem Záchranný kruh, v rámci kterého úzce spolupracuje sociální odbor, policie, neziskové organizace a úřad práce. Vždy to však stojí určité úsilí, nejvíce záleží na přístupu samotného města," řekla ministryně Marksová.

ministryně96„Ukázali jsme úspěchy i problémy"

Paní ministryně si v doprovodu chomutovského primátora Jana Mareše a náměstka pro sociální oblast Martina Kloudy prohlédla například Sociální centrum na Písečné, sídlo Městské policie a sociální centrum Kamínek, na vlastní oči ale viděla také problémová místa na sídlišti Březenecká či bývalou sociálně vyloučenou lokalitu na Dukelské. „Návštěva je pro nás příležitostí ukázat to, co se nám v sociální oblasti povedlo, ale také problémové lokality a diskutovat oblasti, ve kterých jako obec potřebujeme pomoc vlády," říká primátor Jan Mareš. „Hovořili jsme o sociálním začleňování, komunitním plánu, prorodinné politice, ale také o činnostech Záchranného kruhu, projektu Váš strážník nebo dluhovém poradenství," doplňuje primátorova slova náměstek Klouda.

Na přetřes přišla také zrušená veřejná služba

Dalším ze zajímavých a diskutovaných témat byla i zrušená veřejná služba, v jejímž zavedení byl Chomutov průkopníkem a která pomáhala motivovat nezaměstnané k pracovní činnosti, upevňovala jejich pracovní návyky a některým lidem pomohla v dalším uplatnění.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru