Chomutovsko - Pravidelný krimi zápisníček aneb co přinesl uplynulý týden...

policista56Pondělí

Chomutov - 44letý muž z České Lípy navštívil prodejnu v Otvické obchodní zóně. Z regálu si vybral teplákovou soupravu za 999 korun a se zbožím proběhl pokladnami bez řádného zaplacení. V Jirkovské ulici byl zadržen policejní hlídkou. Během vyšetřování muži zákona zjistili, že za obdobné jednání byl odsouzen v nedávné době hned několikrát a to soudy v Chomutově a v Mostě.

Úterý

Chomutov - 28letý muž z okresního města vnikl do suterénu domu v ulici Borová. V prostoru kabiny výtahu se pokusil odcizit dvě bezpečnostní kamery. To se mu sice nepodařilo, ale obě kamery při uvedeném jednání poškodil. Majitelům vznikla škoda za 9200 korun. Po muži bylo vyhlášeno celostátní pátrání, jelikož Okresní soud Chomutov vydal příkaz k jeho dodání do výkonu trestu. Po zadržení byl eskortován do věznice v Litoměřicích.

Středa

Chomutov - Chomutovští policisté vyšetřují jednání 34letého muže a 35leté ženy. Oba jako rodiče nezletilého syna nedbají o jeho řádný rozvoj, neposílají ho do školy. Chlapec zameškal velký počet vyučovacích hodin. Za obdobné jednání byli oba řešeni komisí Magistrátu Chomutov již před dvěma roky, kdy byla každému uložena pokuta. Ponaučení si však nevzali a jednání zopakovali. Nyní se boudou zodpovídat z trestného činu ohrožování výchovy dítěte. V případě odsouzení mohou skončit až na dva roky ve vězení.

Čtvrtek

Kadaň - Kadaňští policisté zadrželi v jednom z místních bytů 32letého muže z Klášterce nad Ohří, na kterého byl vydán Okresním soudem Chomutov příkaz k dodání do výkonu trestu. Policisté ale zjistili, že se od února letošního roku dopustil dalších pěti vloupání. V Kadani vnikl do prodejny se smíšeným zbožím a prodejny nábytku. V obcích Horní Halže, Loučná pod Klínovcem a Rájov zase „navštívil" rekreační chaty. Sebral peníze, notebook, sportovní tašky, oblečení, šperky z chirurgické oceli, hodinky, sněhovou frézu, pilu, čerpadlo a další věci. Kromě toho nenechal na místě ani lyžařské vybavení, jízdní kolo a vybavení na snowboard. Za sebou zanechal škodu v celkové výši 299 tisíc korun. Část odcizených věcí policisté našli při domovní prohlídce.

Pátek

Chomutov - Hádkou skončil spor mezi dvěma muži ve věku 28 a 31 let z Jirkova. Oba nejdříve seděli v chomutovském městském parku na lavičce a pak se pohádali. Důvodem sporu se staly vypůjčené peníze. I když jeden z nich měl v ruce boxer a druhý nůž, ke zranění osob nedošlo, nevznikla ani žádná škoda. Policisté jejich jednání vyhodnotili jako výtržnictví. Za uvedený skutek mohou oba skončit v případě odsouzení až na dva roky ve vězení.

Víkend

Jirkov - Hned čtyři auta poškodil 20letý mladík z Kadaně. S vozidlem VW Golf projížděl Palackou ulicí v Jirkově, z nezjištěných příčin vjel do protisměru a tam se střetl se Škodou Octavií a Škodou Fabií. Fabie se nárazem odrazila a narazila do VW Transporter. Golf pak vjel zpět na vozovku, kde se převrátil a zůstal stát. Provedená dechová zkouška u mladého řidiče byla pozitivní, nadýchal 2,41 a 2,34 promile. Na vozidlech vznikla celková škoda ve výši 135 tisíc korun. Podezřelý přišel o řidičák, navíc se bude zodpovídat z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Chomutov - 31letý místní obyvatel na sídlišti Zadní Vinohrady vulgárně nadával dalšímu z hostů restaurace, když se muže zastala manželka, udeřil ženu do obličeje a pak napadl i manžela. Při potyčce podezřelý roztrhal napadenému tričko a rozbil mu dioptrické brýle, čímž mu způsobil škodu za necelých 5 tisíc korun. Při incidentu došlo naštěstí k pouze drobnému zranění, které si nevyžádá delší dobu léčení.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru