Chomutov – Porucha kabelové koncovky na trafostanici, domácnosti na dlouhé minuty bez proudu, hasiči, zachraňující osobu uvízlou v zaseklém výtahu. To všechno přinesla právě uplynulá hodina na chomutovském sídlišti Březenecká.

experiment36Defekt na vedení vysokého napětí

K výpadku došlo čtyři minuty po sedmnácté hodině. „Jednalo se o poruchu na kabelovém vedení vysokého napětí v ulici Březenecká, konkrétně šlo o závadu kabelové koncovky v trafostanici," vysvětluje příčinu mluvčí Skupiny ČEZ Soňa Holingerová. „Do terénu byla vyslána poruchová četa, která celý problém ve spolupráci s naším dispečinkem během zhruba hodiny vyřešila. Nyní by již mělo být vše v pořádku," upřesňuje ještě mluvčí.

Záchrana trvala pár minut

Výpadek s sebou ale přinesl ještě jeden celkem závažný problém. V jedné z budov, které se ocitly bez proudu, se zasekl výtah i s člověkem. „Na místo vyjeli chomutovští hasiči, kteří nešťastnou osobu z výtahu po pár minutách dostali," potvrzuje důstojník ústeckého operačního střediska.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru