Chomutov – Určitě jste všichni alespoň jednou v životě slyšeli o plaketách, chcete-li, medailích, profesora Jana Janského. Jsou udělovány dobrovolným dárcům krve za příslušný počet odběrů (bronzová za deset, stříbrná za dvacet, zlatá za čtyřicet). Před pár dny se ovšem na chomutovské radnici sešlo pětadvacet dárců, kteří se mohou pochlubit rovnou osmdesátkou bezplatných odběrů. A protože již všichni mají plakety dávno pěkně v kompletu, čekal na ně Zlatý kříž Českého červeného kříže 3. třídy.

darcikrve295

Obdiv a uznání

V obřadní síni radnice přijal dárce primátor města Jan Mareš. „Za vaši nezištnou pomoc těm, kteří neměli tolik štěstí a musí o svůj život bojovat, vám dárcům z Chomutova i z jiných obcí patří náš obdiv, uznání a poděkování," řekl primátor při předání dárku a květiny. Zlaté kříže přebírali ocenění dárci z rukou primářky Hematologicko-trasfúzního oddělení Nemocnice v Chomutově Vladimíry Kaškové a ředitelky Úřadu oblastního spolku Českého červeného kříže v Chomutově Ireny Wachtfeidlové.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru