Kadaň – Po půl roce od spáchání děsivého zla přišel trest. Před šesti měsíci ubil třiačtyřicetiletý Milan Kaminski svoji bývalou přítelkyni pánvičkou (o případu jsme psali zde), za hrůzný čin ho nyní Krajský soud v Ústí nad Labem odsoudil k šestnáctiletému vězení. Verdikt soudce zatím nenabyl právní moci, obě strany, tedy žalovaný i žalobce, si ponechávají lhůtu pro odvolání.

soud275

Co říká obžaloba

K fyzickému útoku mělo dojít k ránu po předchozí večerní hádce. Muž zaútočil na čtyřicetiletou ženu, k brutálnímu ataku použil pánev. Tu si předem přichystal pod postel. Po několika ranách ji následně ještě škrtil. Podle soudního patologa bylo příčinou smrti pohmoždění mozku, kterému předcházela fraktura lebky.

„Pánev byla pouze dekorace"

Jak na svých stránkách uvádí server ceskenoviny.cz, Kaminski před soudem odmítl tvrzení, že by si bestiální čin dopředu promýšlel či se na něj připravoval. Kuchyňská potřeba prý byla dekorací, kterou nebylo kam umístit a proto ležela pod postelí. Do ruky mu podle jeho slov padla náhodou. Kolikrát vražedný nástroj pozvedl a udeřil, si už nepamatuje. Vybavuje si prý pouze okamžik, kdy ji rdousil a žena se na něj dívala. „Ten obraz mě pořád pronásleduje," uvedl podle serveru soudci.

„Vytočila mě, dostal jsem záchvat"

Portál ceskenoviny.cz také zmiňuje údajnou příčinu sporu. Předešlého večera Kaminski požádal bývalou přítelkyni, zda ho neodveze do Německa, kde si má odpykat čtyřiaosmdesát dní vězení za jakýsi dříve spáchaný přestupek. Žena toto odmítla a měla Kaminského vyzvat, aby opustil její byt. Pak přišlo osudné ráno a další hádka. „Hádali jsme se v posteli, každou větou do mě ryla, vzduchem z její strany létaly nechutnosti. Něčím, ale už přesně nevím čím, mě dostala, vytočila mě do nepříčetnosti. Přeskočilo mi, dostal jsem záchvat, ztratil jsem nad sebou kontrolu. Chtěl jsem ji zabít a zabil jsem ji," prohlásil u soudu vrah. (zdroj: www.ceskenoviny.cz)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru