Chomutov – Podkrušnohorský zoopark otevírá zbrusu novou naučnou stezku s interaktivními prvky. Seznámíte se s lidovým léčitelstvím, vyzkoušíte si ptačí úkryt, poznáte svět netopýra. Novinka byla vytvořena ve spolupráci se saským Naturschutzzentrum Erzgebirge v rámci projektu „Vytvoření informačních tabulí na téma NATURA 2000 v pohraničí Krušných hor/Erzgebirge".

lucnisvet245

Šest přírodních zastavení

Do rozmanité přírody Krušnohoří nahlédnete na šesti stanovištích. Stezka představí síť chráněných území NATURA 2000 a zoopark jako Evropsky významnou lokalitu (EVL), zavede vás do lučního světa a vysvětlí problematiku horských luk. Zastavení s názvem Svět vzhůru nohama ukáže Krušnohoří jako oblast výskytu netopýra velkého, další seznámí návštěvníky s druhy bylinek, které byly v minulosti hojně používány v lidovém léčitelství. Jak se cítí pták v přírodním úkrytu si budete moci vyzkoušet u zastavení Ptáčník, tady se také dozvíte, proč ptáků ve volné přírodě ubývá. Poslední zastávkou naučné stezky je expozice rašeliny v roubené chalupě ve Staré Vsi.

Vyrazit můžete již příští víkend

„Cílem naučné stezky je nejen rozšíření povědomí o chráněných územích NATURA 2000, ale i vzdělávání veřejnosti zábavnou a zážitkovou formou," vysvětluje mluvčí zooparku Martina Pelcová a hned přidá zahajovací datum, „slavnostní otevření se uskuteční v pátek 30. května v 10:00 hodin."

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru