Chomutov – Před pár dny získal Chomutov uznání za „prorodinnou politiku", s cenou je spojený také milionový bonus. Ocenění a k němu se vztahující odměnu v soutěži „Obec přátelská celé rodině roku 2013" převzal od ministryně práce a sociálních věcí Michaely Marksové primátor Chomutova Jan Mareš na slavnostním setkání v Brně. „Těší nás samotné ocenění naší práce, kterou bychom nemohli dělat bez podpory řady organizací, jež s námi na prorodinné politice spolupracují. Z výhry budou mít opět radost rodiny s dětmi v našem městě. Získaný milion korun se totiž chystáme využít na rozšíření služeb právě pro ně," sdělil primátor Mareš.

oceneni245

Co je to Family Point

Odměnu ve výši jednoho milionu korun použije radnice na provozování nové služby pro rodiny. V městském parku v objektu bývalé správy parku by měl vzniknout bezbariérový a nízkoprahový Family point. „Návštěvníci budou moci využít krytou hernu, dětské hřiště s prvky i pro dospělé a altánem. Součástí by měl být i prostor pro psy, kteří bývají také členy rodin," upřesnila vedoucí odboru sociálních věcí Kamila Faiglová. Pracovník Family pointu zde bude moci pro rodiny organizovat různé akce, jako jsou pikniky, festivaly či workshopy. Rekonstrukci objektu, ale i venkovního prostoru s altánem zaplatí ze svého rozpočtu město.

„Reagujeme na přání občanů"

Z dotazníkového šetření spokojenosti života rodin v Chomutově, ve kterém se v lednu vyjádřilo přes 1,5 tisíce Chomutovanů, vyplynulo, že takový druh služby ve městě postrádají. „Tímto operativně reagujeme na přání občanů. Sdělili nám, že jim chybí dětské hřiště v centru města a kryté herny. To vše tento projekt umožní," uzavřel primátor Mareš. Služba Family point by měla být v provozu už letos na podzim a v rámci kraje by mělo jít o první takové veřejné místo.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru