Chomutov – Po dlouhých pěti letech se vedení města znovu setkalo s chomutovskými rodáky, kteří se narodili před rokem 1938. Náměstci primátora Jan Řehák a Martin Klouda přivítali v Rytířském sále chomutovské radnice celkem devětadvacet pamětníků.

rodaci215

Úžasná vyprávění s mnoha detaily

„Pro všechny zúčastněné to bylo velmi příjemné odpoledne. Vzpomínalo se na bývalé kamarády a kamarádky, na tehdejší kulturní a společenský život a na celé bytí v našem městě," říká jedna z organizátorek Silvie Škubová. „Jsem ráda, že se nám tady sešlo tolik pamětníků. A po pravdě musím říci, že my o pár let mladší jsme s úžasem doslova zírali, jakými detaily dokázali rodáci svá vyprávění obohatit," dodává ještě Škubová a na další dotaz bez váhání odpoví, „kdo tady byl, jak se říká, nejzkušenější? Byla to muž, pan Miloš, a shodou okolností oslaví příští týden krásné jednadevadesáté narozeniny."

„Návraty do téměř ztracených domovů"

Další zajímavostí, související s touto milou akcí, bylo vydání vzpomínkové sbírky nazvané „Návraty do téměř ztracených domovů". Za sepsáním publikace stojí právě jeden z chomutovských rodáků, pan Jaroslav Hamouz. V úvodu almanachu připojil svoji myšlenku také primátor města Jan Mareš. „Z vašich vzpomínek čiší velká citová vazba k našemu městu, ze které by si měli vzít příklad mnozí mladí. Každý člověk přeci někam patří, má vztah ke své rodné zemi, kraji, k rodnému městu a vy se se svými vzpomínkami nestydíte vyjádřit lásku k Chomutovu."

Kdy příště...

Závěrem ještě malá informace, následující setkání plánuje Chomutov na přání zúčastněných uskutečnit za jeden či dva roky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru