Chomutovsko – Máte doma starý kotel a uvažujete o jeho výměně za nový? Pokud bude ekologický, můžete si nyní požádat o dotaci na jeho nákup. Při pořízení tak ušetříte dost peněz, jeho obsluha bude pohodlnější a ulevíte životnímu prostředí. Jak na to?

kotle195

K rozdělení bylo třicet milionů

S penězi vám pomůže Ústecký kraj. Rada kraje totiž před pár dny schválila Zásady pro poskytování podpory z Fondu životního prostředí Ústeckého kraje v rámci Společného programu na podporu výměny kotlů a dodatek Dohody o některých náležitostech souvisejících s poskytnutím dotace v rámci Společného programu na podporu výměny kotlů. Příjem žádostí ze Společného programu na podporu výměny kotlů byl zahájen na začátku minulého týdne, posledním dnem, kdy bude možné žádost podat, je 31. červenec 2014. To ovšem platí pouze v případě, že do té dobý nebude alokace 30 milionů korun zcela vyčerpaná.

„Fronty u nás nejsou"

Žádosti o dotaci se podávají OSOBNĚ v zalepené obálce označené v souladu s podmínkami vyhlášení výzvy. „Aktuálně k 12.00 hodině dne 16. 05. 2014 bylo přijato celkem 378 žádostí v celkové hodnotě 19 525 000 Kč. Zbývá tedy ještě rozdělit 10 475 000 Kč. Na podatelně krajského úřadu se už netvoří žádné fronty, příjem žádostí probíhá plynule a je zde k dispozici pracovník, který žadatelům s vyplněním žádostí ochotně poradí nebo vyplněný formulář před vlastním podáním zkontroluje," vysvětluje Dagmar Cettlová z krajského úřadu.

„Letos jsme částku navýšili"

„Cílem programu je snížení znečištění ovzduší z malých zdrojů, tedy konkrétně z lokálních topenišť na tuhá paliva. O předchozí výzvu byl velký zájem, připravené finanční prostředky byly vyčerpány za měsíc. Letos jsme navýšili částku o deset milionů, proto jistě uspokojíme ještě více zájemců," řekl hejtman Oldřich Bubeníček s tím, že veškeré formuláře, podmínky a zásady byly zveřejněny na webových stránkách Ústeckého kraje.

Otevírací dobu podatelny a potřebné dokumenty naleznete na tomto odkazu na stránkách Ústeckého kraje

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru