Chomutov – Kdysi zajímavé a moderní středisko, chomutovský KASS, stojí před zánikem. Přesněji řečeno, jedna jeho část. Radnice připravuje vypsání veřejné zakázky na demolici, o záměru vydá nejméně třicet dní předem oznámení.

kinomir185

Napříč vznikne nový „koridor"

V současné době je stavba využívána jako společenské a obchodní centrum. V rámci bouracích prací dojde k demolici části objektu, kde se uvažuje s vybudováním nového komunikačního koridoru. V praxi to bude vypadat asi tak, že se celý objekt (přední a zadní část) rozdělí na dvě samostatné budovy, oddělené chodníkem, trávníky a lavičkami.

A co tedy „padne"?

„Ke zbourání jsou určeny prostory, původně sloužící jako kino Mír. Nejsou dlouhodobě využívány a chátrají," upřesňuje chomutovská tisková mluvčí Šárka Schönová a pokračuje, „v demoličních plánech se dále nachází také část restaurace a sázková kancelář. Zbylé části objektu zůstanou zachovány se stávajícím využitím, tedy pro Českou poštu, kulturní dům a další nájemní plochy pro obchody a služby. Vybudování nového funkčního veřejného prostoru na sídlišti Zahradní je součástí projektu Sídliště, místo pro život."

Obyvatelé měli možnost vyjádřit se...

K otázce KASSu se v loňském roce měli možnost prostřednictvím dotazníkového šetření, pracovních workshopů a veřejného projednání, vyjádřit také sami občané. „Zajímal nás názor lidí, kteří v této lokalitě bydlí, a částečná demolice s následným rozšířením veřejného prostoru byla výstupem ze společného projednávání," říká primátor Mareš.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru