Chomutov – „Alkohol podávaný v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství". Slavné hlášky z neméně slavného českého filmu se zcela jistě nedrželi pánové, kteří popili v takové míře, že jim i chodník byl malý. Nebýt veřejnosti a pomoci strážníků Městské policie, bůh ví, jak jejich příběh mohl dopadnout.

alkohol175

Na problémy se srdcem nebude alkohol nejlepší lék

Poprvé policisty zaměstnal padesátiletý muž v ulici 17. listopadu. Ve středu (14. května), kolem třetí hodiny odpolední ho strážníci zvedali uprostřed vozovky. „Byl z něj velmi silně cítit alkohol. Protože mu navíc z nosu tekla krev a podle jeho tvrzení má problémy se srdcem, byl na místo přivolán lékař," říká mluvčí Městské policie Vladimír Valenta.

Jen tak si tam seděl

K dalšímu obdobnému případu vyjížděla hlídka o pár hodin později. Paradoxně se jednalo o stejnou ulici, změnil se tedy pouze čas a opilec. „Třicet minut před půlnocí vyjížděli strážníci opět do ulice 17. listopadu. Na silnici tady seděl opilý čtyřiačtyřicetiletý muž, který se nedokázal zvednout," pokračuje Valenta a dodává, „strážníci mu pomohli na nohy, jinou „záchranu" pán nepotřeboval."

Bezdomovec skončil uprostřed křižovatky

A aby toho nebylo málo, už za dalších sedm hodin se jelo znovu. Tentokrát ovšem do "Šafaříkovky", kde si v křižovatce ustlal čtyřiapadesátiletý bezdomovec. Bohužel, i v tomto případě si alkohol vyžádal zranění. „Před sedmou hodinou ranní byla Městská policie telefonicky upozorněna na muže, ležícího přímo uprostřed křižovatky v Šafaříkově ulici. Byl tak „zmožený", že se ani strážníkům nepodařilo dostat ho na nohy. Navíc krvácel na hlavě, i v tomto případě musela být přivolána záchranná služba. Muž, podle zjištění bezdomovec, nakonec skončil v nemocnici," uzavírá mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru