Kadaň – Přestože letošní topné sezoně definitivně odzvoní až 31. května, sever Čech se již nyní připravuje na pravidelné odstávky parovodů, horkovodů, výměníků a dalších zařízení. Ta nejbližší proběhne v Kadani již v červnu, tedy o měsíc dříve než bývá normálně zvykem. Stane se tak kvůli celozávodní odstávce Elektrárny Tušimice.

sprcha175Odstávka bude čtrnáct dní

„Smyslem této odstávky, která proběhne od 14. do 27. června, je dokončení stabilizačního programu po komplexní obnově. Program zaručuje vysokou disponibilitu provozu, ta se v současné době pohybuje kolem devadesáti procent. Zároveň také dojde na sanaci železobetonové jímky na vtokovém objektu malé vodní elektrárny Želina, kde je vstup pro zásobování Tušimic surovou vodou," vysvětluje ředitel tušimické a prunéřovské elektrárny Otakar Tuček.

„Vyvineme tlak na dodavatele"

Kvůli legislativě, která vymezuje maximální délku doby odstávky tepla a kumulaci prací v elektrárně, nelze nastavit celozávodní odstávku během obvyklých prázdninových měsíců. „Žádáme tímto obyvatele Kadaně o pochopení a trpělivost. My se samozřejmě budeme snažit minimalizovat dopad odstávky, přičemž v maximální možné míře vyvineme tlak na dodavatele všech prací s cílem zkrátit absolutní délku celozávodní odstávky," ujišťuje všechny ředitel.

„Dvě odstávky by nebyly ani praktické, ani logické"

Protože z výše uvedeného důvodu horkovod do Kadaně vychladne, využijí pracovníci ČEZu tuto dobu také pro pravidelnou údržbovou letní odstávku. „Nebylo by logické ani praktické, aby se obyvatelé Kadaně ocitli bez teplé vody dvakrát za sebou," říká technický ředitel ČEZ Teplárenské Pavel Šušák.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru