Chomutov - Ve čtvrtek v 8:37 hod vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Chomutov s CAS 20 a AP 27 na odstranění vzrostlého stromu, který spadl na střechu přízemního objektu v areálu Podkrušnohorského zooparku v Chomutově. Likvidace padlého stromu trvala hasičům přes hodinu. Jednalo se o poslední zásah této plošiny.

Devětatřicetiletá plošina vyjela naposledy. Foto: Michal Hrdlička

Plošina AP 27 na podvozku Tatra 148 vyjela poprvé Kopřivnickou bránou v roce 1975 a ve stejném roce byla zařazena do služby na tehdy Veřejném požárním útvaru v Chomutově.

Od té doby absolvovala nespočet výjezdů, prošla i rekonstrukcí, nicméně se stále častěji projevovaly závady způsobené jejím stářím. V roce 2013 byl na stanici HZS Ústeckého kraje v Chomutově zařazen nový žebřík METZ na podvozku Mercedes-Benz Atego, přesto byla plošina stále využívána především na technické zásahy.

Poslední výjezd tohoto vozidla doprovázely technické problémy, během jízdy začaly unikat výfukové zplodiny do kabiny, nicméně zásah se podařilo dokončit.

Hasiči zasahovali i spadlého stromu. Foto: Michal Hrdlička

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru