Chomutovsko - Pravidelný krimi zápisníček aneb co přinesl uplynulý týden...

policista145Pondělí

Klášterec nad Ohří / Chomutov - Obvinění z krádeže si převzal 35letý muž z Klášterce nad Ohří. V prosinci loňského roku vnikl do prodejny na chomutovském sídlišti Písečná a na místě odcizil šestnáct kusů mobilních telefonů různých značek. Celkovou škodu majitel vyčíslil na 29 tisíc korun. Obvinění z uvedeného trestného činu kriminalisté zaslali do věznice Kynšperk nad Ohří, kde se muž v současné době nachází.

Úterý

Chomutov - Chomutovští kriminalisté objasnili několik případů vloupání v okresním městě. Šestatřicetiletý muž vnikl během měsíce února letošního roku do dvou prodejen ve městě. V obdobném jednání pokračoval i v březnu, kdy vnikl do několika kanceláří, skladu, provozovny občerstvení a kosmetického studia. Kradl hlavně výpočetní techniku – notebooky, fotoaparáty, kabely, odnesl i plynový kotel a bez povšimnutí nenechal ani peníze. Celková škoda se vyšplhala na 290 tisíc korun. Obvinění z krádeže a poškození cizí věci si převzal v litoměřické věznici, kde se v současné době nachází. Vyšetřování nadále pokračuje.

Středa

Kadaň - Kriminalisté v Kadani obvinili z loupeže 26letého muže. V Polní ulici požadoval na poškozené zapůjčení mobilního telefonu. Po zamítavé odpovědi, vytáhl násilím ženě přístroj z kapsy. Pak se začali přetahovat o kabelku, neboť muž chtěl peníze. Když poškozená upadla, peněženku z tašky sebral. Při přetahování došlo k poškození skleněné výplně dveří u domu. Celková škoda se vyšplhala na téměř 5 tisíc korun, zraněnou ženu ošetřil lékař. Násilníkovi hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody v rozmezí dva roky až deset let.

Čtvrtek

Kadaň - Policisté v Kadani pátrali po totožnosti neznámého pachatele, který v ulicích Golovinova a Nad Nemocnicí odcizil dvě zaparkovaná vozidla. Obvinění z krádeže mohli během krátké doby předat 27letému muži z Postoloprt. Jeden den odcizil VW Passat a odejel s ním na neznámé místo a druhý den to zopakoval, ale tentokrát odejel s vozidlem Škoda Octávia. Majitelům vznikla škoda za 327 tisíc korun. Při výslechu se muž přiznal, že auta rozebral na součástky. Vyšetřování nadále pokračuje.

Pátek

Údlice - V zahradní kolonii nad obcí Údlice našli dva muži neznámé předměty. Svůj nález oznámili chomutovským policistům, kteří provedli zajištění místa. Přivolaní členové policejní pyrotechnické služby upřesnili, že se jedná o čtyři kusy dělostřeleckých granátů různých ráží, které pravděpodobně pocházejí z druhé světové války. Nalezenou munici zajistili a věci odvezli k likvidaci. Ke zranění osob nedošlo, škoda nevznikla.

Víkend

Jirkov - Myslivecký spolek oznámil na policejní oddělení v Jirkově, že jim kdosi poškodil posed v lokalitě Bezručovo údolí za obcí Hradečná. Posed kdosi znehodnotil tím, že ho povalil na zem, oprava bude stát nejméně 12 tisíc korun. Jednání neznámého vandala policisté vyhodnotili jako trestný čin poškození cizí věci.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru