Kadaň – 17 škol z celého regionu, 27 soutěžících družstev, 108 školáků ve věku 10 – 15 let, to bylo dnešní okresní kolo „Dopravní soutěže mladých cyklistů" v číslech. V praxi to pak znamenalo plné hřiště dětí, mladíků a slečen.

kolatitul65

Těžko se dopočítat

Kolikátý ročník ten letošní vlastně je, už pomalu ani nikdo neví. „Je to vážně tak. Sami jsme se nemohli dopočítat, už to ale bude hodně dlouhá tradice. Jeden z „pamětníků" tady říkal, že se soutěže zúčastnil již v roce 1987. Tehdy ovšem ještě asi jako dítě," směje se vedoucí chomutovského odboru školství Dagmar Mikovcová.

„Zručnost super, provoz nuda, zdravověda těžká"

Ono je ale nakonec asi úplně jedno, pokolikáté se všichni takto na kadaňském dopravním hřišti sešli. Důležité je, že pro soutěžící je to stále stejná zábava. „Nejvíc jsem si užil jízdu zručnosti, nejméně kroužení po hřišti. To byla taková simulace dopravního provozu, pro mě trochu nuda," popisuje čtrnáctiletý Honza a na dotaz, co bylo asi nejtěžší, odpoví s lehkým uzarděním, „zdravověda. Fakt jo. Tam jsem zjistil, kolik toho vůbec nevím."

„Někomu by pár hodin výuky neuškodilo"

„Je dobře, že se takovéto soutěže pořádají a zároveň je škoda, že jich není více," říká policejní mluvčí Marie Pivková. „Na některých dětech je určitě vidět skvělý základ z domova či ze školy, dopravní předpisy a znalosti mají výborné. Některým by ale naopak pár lekcí neuškodilo," dodává ještě mluvčí.

Ve výsledcích...

A jak to celé dopadlo? Po několikahodinovém klání se v kategorii mladších na prvním místě umístily děti z 3. ZŠ Kadaň, na místě druhém chomutovská ZŠ Písečná a třetí příčku obsadila ZŠ a MŠ Březno.

V kategorii druhé, tedy té starší, byly výsledky obdobné. První dvě místa braly stejné školy jako mezi mladšími, na pomyslný bronz pak dosáhli školáci ze ZŠ Petlerská v Klášterci nad Ohří.

Fotogalerie

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru