Chomutov - O tom, že se Chomutov uchází o čestný titul Evropské město sportu 2016, jsme vás již informovali (celý článek najdete zde). V souvislosti s touto kandidaturou představil primátor Jan Mareš uplynulou sobotu nové logo.

logocv55

„Veřejnost se u nás sportu věnuje"

Stalo se tak při zahájení závodu dračích lodí na Kamencovém jezeře za přítomnosti všech soutěžících posádek, ale i zástupců sportovních klubů a oddílů a komisaře Lukáše Vorla z Asociace evropských měst sportu, která titul uděluje. „O titul usilujeme právě proto, že v Chomutově se sportu věnuje mnoho dětí, mládeže i široké veřejnosti a město jim k tomu poskytuje vhodné podmínky. Podporujeme zdravý životní styl, ke kterému jakýkoli pohyb bezesporu patří," řekl primátor Jan Mareš s tím, že k prezentaci loga došlo právě při této sportovní akci, která má v našem městě již šestiletou tradici a je sportovním svátkem amatérů, nadšenců a především široké veřejnosti.

Veřejná podpora Simony Baumrtové

Kandidaturu města již podpořily chomutovské sportovní oddíly a kluby, jejichž zástupci si před závody dračích lodí převzali propagační předměty s novým logem a zároveň i jeho vzor pro používání. Plavkyně Simona Baumrtová si oblékla tričko s novým logem a veřejně tak podpořila snahu města o získání čestného titulu právě pro rok, který je pro ni spojen s přípravami na olympiádu. Protože se jedná o evropský titul, podporu již vyjádřila také primátorka partnerského města Annaberg-Buchholz Barbara Klepsch a trnavský primátor Vladimír Butko.

Jaký je význam...

Logo je založeno na stylizaci písmen C a h, tedy prvních písmen názvu města. Znázorňuje cvičící postavy a jeho barevnost vychází z loga města, které Chomutov používá od roku 2011. Logo má zpracovanou verzi na šířku, na výšku a také s anglickým textem.

A co bude se stávající verzí?

„Ta samozřejmě zůstává. Nové logo se týká pouze sportovních akcí, na nichž se bude symbol prezentovat a používat," vysvětluje chomutovská tisková mluvčí Šárka Schönová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru