Chomutov - Napětí, které v posledních týdnech sužovalo všechny chomutovské příznivce, se může částečně uvolnit. Majoritní akcionář klubu Jaroslav Veverka bude Piráty Chomutov i nadále podporovat ve stejném rozsahu jako v posledních letech. „Nejsem rodilý Chomutovák, ale dnes se již troufám za Chomutováka považovat," potvrdil své setrvání a uklidnil tak nejen mnoho příznivců, ale také mladých hráčů, dětí a jejich rodičů, pro něž se Piráti stali nedílnou součástí každodenního života.

veverkastarsi15„Myšlenkou o konci se zabývám více než rok a půl"

„Abych řekl pravdu, myšlenkou přestat dělat hokej jsem se zabýval již více než rok a půl. Těch důvodů je více a jsou úplně jiné než by normální člověk očekával a rozhodně nejsou emotivního charakteru. Dalo by se říci, že je to moje celkové znechucení se situací v naší zemi ať už politikou, sportem nebo obyčejnými lidmi," upřesnil majitel klubu informaci o tom, že chce z hokejového prostředí skutečně odejít.

„Nyní mám jasno"

Po neúspěšné baráži si potřeboval uspořádat myšlenky, slyšet názory nejbližších lidí a dost možná najít i novou motivaci pro další pirátskou etapu. A přesně jak slíbil, v poslední den dubnového měsíce řekl: „Mám jasno. Budu pokračovat i proti vůli řady škarohlídů. Mám Piráty rád a jsem pyšný a hrdý na práci lidí kolem mládeže a klubu obecně. Teď půjdeme s pokorou i do vylepšení fungování A-týmu."

Sám sobě musel zodpovědět řadu otázek. „Jak a odkud zajistíme rozpočet, budeme hrát zase dvě první ligy, nebo jeden tým bude hrát zahraniční? Nebo konečně ČSLH bude dodržovat svá vlastní pravidla pro udělení licence a tím pádem budeme hrát extraligu? Máme se angažovat v získání licence nesportovní cestou? Kde budou hrát naši špičkoví junioři, protože 1. liga není dostatečná soutěž pro jejich růst? Budeme umět lépe zvládnout sportovní stránku u A-týmu? Chci znova prožívat celoroční stres? Prostě těch otázek je obrovská spousta," přiznává. A na řadu otázek možná ještě ani dnes nezná odpověď. Ale má chuť se s každým rozhodnutím poprat a znovu se s Piráty vrátit na výsluní.

„Dostalo se mi mnoho podpory"

Dostal jsem obrovské množství podpůrných sms, emailů, dopisů a telefonátů. Od normálních lidí, kteří mají zájem o dění v regionu, kterým není jedno, co dělají jejich děti ve volném čase. Od těch, kteří si váží práce lidí na klubu. Všechny byly ve stejném duchu: zůstaňte, a když nezůstanete, tak děkujeme za krásné roky. Neříkám to, abych se chválil, ale spíše jako důkaz lidské velikosti jednotlivých lidí v regionu." (zdroj: oficiální stránky Pirátů Chomutov)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru