Chomutov – Mateřská škola Úsměv v ulici 17. listopadu bude mít novou zahradu v přírodním stylu. Radnice v květnu vyhlásí výběrové řízení na tuto stavbu, aby do konce roku byla hotová. „Tato konkrétní mateřská škola byla vybrána právě proto, že její zahrada obnovu potřebuje a školka je zaměřená na environmentální výchovu a vzdělávání," uvedl primátor Mareš.

zahradausmev284

Jedna zahrada, deset herních celků

Zahrada by měla dětem umožnit pravidelný kontakt s přírodním prostředím, nerušenou volnou hru, ale i zapojení do tvorby prostoru. V rámci zakázky dojde k odstranění některých stávajících povrchů a konstrukcí, budou provedeny terénní úpravy, prostor zahrady bude rozčleněn do deseti kompozičních herních celků, které budou od sebe odděleny výsadbami keřů a stromků. Budou vybudovány herní, pobytové a dopadové plochy, které budou doplněny o šlapáky umožňující pohyb a snadný průchod mezi jednotlivými celky.

Stromy, keře, pařezy a kameny

Děti zde najdou plochy k učení a pozorování, pro kreativní tvorbu, rozvoj fantazie, jemné i hrubé motoriky, ale také místo pro aktivní pohyb, běh, hopsání, balanc a volný pohyb. Stromy a keře doplní pařezy, kameny, ale i herní prvky z přírodních materiálů.
Předběžná cena zakázky je 3,7 milionu korun, z čehož by 90 % měla pokrýt dotace z Operačního programu životního prostředí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru