Chomutov – Asi každý řidič v Chomutově tuto křižovatku a hlavně její (ne)přehlednost dobře zná. Řeč je o „styčném bodu" ulic Spořická, Čechova, náměstí Dr. Beneše a Rokycanova. Při plném provozu tady bývá opravdový „chaos", o časté ťukance, při kterých je slyšet skřípění plechů, tu není nouze. Tomu všemu by měl být nyní částečně konec, úsek zmíněné Čechovy ulice je od minulého týdne jednosměrný.

jednosmerka234

Odkud kam?

Odkud tedy jednosměrka vede? Ze Spořické ulice se do „Čechovky" dostanete, ve směru opačném musíte zvolit objížďku. „Změnu dopravního značení si vyžádaly časté dopravní nehody v této části města. Řidiči totiž velmi často nerespektovali stopku. Zjednosměrnění ulice by mělo napomoci bezpečnosti silničního provozu a navíc zde vznikla další potřebná parkovací místa," vysvětluje chomutovská tisková mluvčí Šárka Schönová.

A co na to lidé?

Změnu vítají. „Je to dobře, konečně to někoho napadlo. Bydlím tady a to bylo pořád něco," rozčiluje se jeden z chodců. „Jasně, že to je fajn. Když jsem tu stál autem na křižovatce, tedy myslím právě v Čechovce, neviděl jsem kvůli zaparkovaným vozům ani na jednu stranu. Člověk si musel vždycky hodně povyjet a pak už bylo k neštěstí kousek," přidává se další a vzápětí ještě dodá, „asi by pomohl i zákaz stání v těch dalších ulicích, ale tohle myslím bude stačit."

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru