Chomutovsko - Pravidelný krimi zápisníček aneb co přinesl uplynulý týden...

policista234Pondělí

Kadaň - Škoda ve výši 16 tisíc korun vznikla poškozenému z Kadaně. Kdosi mu z rybářského kotviště v Tušimicích odcizil rybářskou pramici. Loď měl muž uzamčenou zajišťovacím řetězem a ukotvenou. Pátrání po lodi bylo do současné doby neúspěšné, krádež vyšetřují policisté z Kadaně.

Úterý

Jirkov - Škodu za 20 tisíc korun způsobil svému zaměstnavateli 33letý muž z Jirkova. Jako pracovník prodejny v centru Chomutova totiž řádně neodevzdal peníze získané za prodej zboží, nevložil je do pokladny, ale ponechal si je pro vlastní potřebu. Muž je podezřelý ze zpronevěry, za kterou mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Středa

Klášterec nad Ohří - Muž z Klášterce nad Ohří oznámil včera ve večerních o hodinách na linku 158, že jeho 46letý otec odešel z domova o prostřednictvím SMS zprávy oznámil manželce, že chce skončit poblíž obce Ciboušov se životem. Na místo byly ihned vyslány policejní hlídky, do pátrání se zapojila i hlídka MP Klášterec nad Ohří. S hledaným se nakonec podařilo spojit telefonicky a policejní hlídka muže v nezraněném stavu nalezla. Skončil v péči lékařů, pátrání mohlo být z uvedeného důvodu ukončeno.

Čtvrtek

Jirkov / Blatno - Jirkovští policisté včera zadrželi 33letého řidiče osobního vozidla Kia Sportage. Poblíž obce Blatno řídil vozidlo tak, že ohrožoval život a zdraví dalších lidí. Neuposlechl opakovaných výzev policistů k zastavení, a když následně zastavil, snažil se z místa utéct. Byl však zadržen a převezen na policejní útvar. Tam muži zákona zjistili, že má vysloven zákaz řízení motorových vozidel a není držitelem řidičského oprávnění z důvodů blokace. Následně provedená dechová zkouška byla pozitivní, nadýchal 2,54 a 2,45 promile. Muž je podezřelý z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Pátek

Chomutov - Až tříletý pobyt za mřížemi hrozí v případě odsouzení 24letému muži z okresního města. Na veřejné listině – rozhodnutí o dočasné pracovní neschopnosti si přepsal lékařem uvedený datum konce neschopnosti, čímž marodní dobu prodloužil o rovných dvacet kalendářních dnů. Jelikož bylo jeho jednání včas odhaleno, nedošlo k neoprávněné výplatě nemocenských dávek. Obvinění z uvedeného trestného činu si muž převzal, vyšetřování provádí chomutovští kriminalisté.

Víkend

Jirkov - 21letý muž z Jirkova se nemůže smířit s rozchodem s přítelkyní. Od února ženu neustále kontaktuje v místě trvalého bydliště, vyhrožuje jí a několikrát už fyzicky zaútočil. Naštěstí nedošlo k žádnému vážnějšímu zranění. K obtěžování používá i mobilní telefon, kdy bývalé přítelkyni posílá neustále SMS zprávy. Poškozené již došla trpělivost a vzhledem k tomu, že se bojí o své zdraví, obrátila se na chomutovské policejní oddělení a podala oznámení. Policisté jednání vyhodnotili jako nebezpečné vyhrožování a nebezpečné pronásledování.

Chomutov - Majitel osobního vozidla Mercedes Benz zažil nemilé překvapení. Auto nechal zaparkované před domem, kde bydlí, když chtěl druhý den odejet, zjistil, že kdosi odmontoval a následně i odcizil čtyři kusy originál hliníkových kol i s letními pneumatikami. Zloděj podložil auto částečně cihlami, částečně se dotýkalo země. Škodu majitel vyčíslil na 60 tisíc korun. Krádež vyšetřují chomutovští policisté.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru