Kadaň – Dan Bárta. Legenda českého rocku, devítinásobný držitel hudební ceny Anděl, dvanáctkrát oceněný v anketě Žebřík – Report Music Awards jako zpěvák roku, přijíždí do kadaňského Orfea. Pojďte si s námi užít tento jedinečný večer, v naší soutěži jsme pro vás připravili šest lupenů.

bárta194Vyprodané kluby i kulturní domy

Na podzim vydal zpěvák se skupinou Illustratosphere po pětileté pauze čtvrtou řadovou desku Maratonika, kterou v rámci stejnojmenného turné představil ve čtyřech desítkách českých a slovenských měst. Vyprodané kluby a sály kulturních domů i sedmitisícový náklad alba předčily zpěvákova tajná přání, koncertní Maraton(ika) Dana Bárty proto pokračuje i v tomto roce.

Nadšení fanoušci i kritika

Když před rokem se svými spoluhráči Filipem Jelínkem, Mirkem Chyškou, Robertem Balzarem a Jirkou Slavíčkem prvně praštili do bubnů a společně začali v obměněném složení pracovat na novém CD, tušil, že to bude běh na dlouhou trať. Cílová rovinka se přesto s posledním prosincovým koncertem zdála na dohled. Opak byl ale pravdou. Nadšené reakce fanoušků a pozitivní kritika, včetně několika nominací na hudební ceny se zasloužily o to, že se slovní hříčka s přirovnáním k vytrvalostní disciplíně stala výstižnější, než zpěvák původně zamýšlel.

„Lidé nás vzali"

Dlouho jsme nehráli, změnili sestavu, měli jsme hodně koncertů a novou desku, takže lidí přišlo víc. Ale je skvělý, že na ty nový písničky reagovali okamžitě. Dřív, když jsme hrávali věci, který lidi ještě neznali, tak si museli nějaký čas zvykat. A teď to bylo tak, že to prostě vzali celý, a měl jsem fakt upřímně pocit, že se jim to líbí a že je naše současný směřování baví," rekapituluje skromně Bárta loňské turné, na které navazuje dalších jednadvacet koncertů v průběhu následujících měsíců.

Kdy, kde, za kolik?

Jak již bylo v úvodu článku zmíněno, koncert Dana Bárty proběhne v kadaňském Orfeu, vypravit se na něj můžete v pátek 25. dubna, začátek je naplánován na 20:00 hodin. Za lístek zaplatíte dvě stě padesát korun v předprodeji (kadaňské infocentrum, městská sportovní hala, možnost nákupu online zde), rovné tři stovky pak na místě.

Soutěžíme o šest lístků

Fandové a fanynky pozor!!! Tři z vás se do Orfea budou moci vypravit zadarmo, stačí mít štěstí v naší právě nyní vyhlášené soutěži. Hrajeme o šest lístků, uzávěrka soutěže přijde úderem poledne v den konání koncertu (12:00, 25. dubna). Co musíte udělat? 1/ Správně odpovědět na naši otázku; 2/ odpověď zaslat na redakční mail – Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. – (nezapomeňte uvést své telefonní číslo, na kterém vás budeme moci v případě výhry kontaktovat); 3/mít štěstí při losu.

Ptáme se...

Soutěžní otázka: Zajímá nás, kolik písniček obsahuje Bártovo zatím poslední album Maratonika.

Přejeme vám hodně štěstí...

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru