Chomutov - Ulice města začínají kvést, jarní rostlinky se probouzejí na tradičních i nových záhonech. „Město získává svoji jarní barevnou tvář, o kterou pracovníci Technických služeb pečují po celý rok. Jarní květiny doplní ještě letničky, nápaditě umístěné v pyramidách," uvádí náměstek primátora Martin Klouda.

zeleň154

Květinové pyramidy a závěsné vázy

V těchto dnech se má čile k světu skalka v Palackého ulici, kde roste spousta skalniček. Již za pár týdnů nainstalují Technické služby do ulic květinové pyramidy a závěsné vázy na sloupy veřejného osvětlení. „Nový záhon jsme vybudovali na křižovatce ulic Palackého a Pražská. Tam bývaly růže, ty ale byly nahrazeny jinými květinami," popisuje vedoucí provozovny Veřejné zeleně Daniel Voborník.

Po prořezávce a odstranění nevhodných keřů v ulici Klicperova vedle tamního obchodu, budou zelení osázeny velké betonové květináče. Zlepší se tím vzhled místa, kvůli košatým keřům působil prostor neupraveně, a to by se nyní mělo změnit. Další nové záhony rozkvetou u autobusové zastávky v Palackého ulici a před obchodním centrem Chomutovka.

Vycházíme lidem vstříc

Při plánování nových záhonů či jejich úpravě spolupracují Technické služby s obyvateli okolních domů. Letos si například přáli nový záhon lidé z ulice Matěje Kopeckého. „Vyšli jsme jim vstříc, terén v místě upravili a osázeli ho keři. V takovýchto případech zvažujeme, zda jsou požadované květiny nebo dřeviny v ulici vhodné a zda v budoucnu nezpůsobí více škody než užitku. Pokud ale takové obavy nejsou, zařídíme venkovní prostranství podle žádosti obyvatel," vysvětluje ředitel TSmCh Zbyněk Koblížek.

Vandalové dali letos pokoj

Oproti předchozím rokům je ten letošní výjimečný v tom, že se rostliny zdaleka tolik neztrácejí. Vandalové letos kradou nebo poškozují výsadbu jen minimálně, jedním z mála zaznamenaných případů jsou osekané kmeny stromků na Březenecké u „Experimentů".

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru