Chomutov – K nepochopitelnému činu a projevu „lidské lásky" vůči němé tváři došlo včera v blízkosti chomutovské cyklostezky u zooparku. Všímaví lidé upozornili na přivázaného hafana strážníky Městské policie, ti psa z jeho „vězení" vysvobodili a odvezli do útulku.

pes144

„Nechtěl k sobě nikoho pustit"

Záchranná akce ale zdaleka neprobíhala tak hladce, jak bylo právě popsáno. Vyhublý kříženec německého ovčáka nemá pravděpodobně s člověčí rasou dobré zkušenosti. „Pes byl uvázán vodítkem a pro jistotu ještě připnut visacím zámkem," vysvětluje tiskový mluvčí Městské policie Vladimír Valenta. „Při zásahu k sobě nechtěl strážníka vůbec pustit a choval se dost agresivně. Museli jsme použít odchytovou tyč, pomocí které jsme nešťastníka zpacifikovali a odvezli do útulku," dodává ještě Valenta.

„Hodně se bojí"

Strážníkova slova potvrzuje také vedoucí chomutovského útulku. „Pejsek je zatím opravdu agresivnější. Bojí se a k lidem je očividně nedůvěřivý," říká Marek Halounek. „Ono je dost možné, že jeho agresivita pramení právě ze strachu. Zatím je u nás velmi krátkou dobu, až čas ukáže, jestli se srovná," podotýká ještě veterinář.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru