Chomutovsko – Výjezdové (takzvané mokré) profesionální hasiče čeká od letošního léta zvýšení platů. Od 1. července budou zařazeni do první skupiny rizika, v reálu to znamená zvýšení platů včetně odměny za služební pohotovost o tisíc korun měsíčně.

hasicilu134

Navýšení platů by se mělo dotknout celkem 6 500 příslušníků hasičského sboru. S tímto opatřením seznámil novináře ministr vnitra Milan Chovanec společně s generálním ředitelem HZS ČR, brigádním generálem Drahoslavem Rybou a předsedou Odborového svazu hasičů Zdeňkem J. Oberreiterem.

„Napravujeme krok Nečasovy vlády"

„Po opakovaném jednání s odbory rovnáme historickou nerovnost mezi sbory. Hasiči, kteří denně nasazují svůj život při výjezdech, jsou zařazeni ve druhé skupině rizika, přitom všichni policisté v přímém výkonu jsou ve skupině první. Částečně tím i napravujeme krok Nečasovy vlády, která v rámci úspor sebrala všem hasičům v průměru 3 548 korun," upřesňuje Chovanec s tím, že pro letošní rok ani není nutné navyšovat rozpočet resortu. Hasiči pro zvýšení (39 milionů korun) využijí prostředky z vnitřních úspor.

Brigádní generál Ryba poděkoval ministrovi vnitra za řešení, které podle něj přispěje ke stabilizaci hasičského sboru. „Jejich práce je opravdu velmi náročná, a to nejen po fyzické, ale i psychické stránce. Kromě toho se hasičům neustále rozšiřuje portfolio a počet zásahů, ke kterým vyjíždějí."

V příštím roce o další čtyři procenta. Možná...

S opatřením o převedení hasičů ve výjezdu do první skupiny rizika seznámil ministr vnitra ve středu 9. dubna také vládu. Nyní bude usilovat o to, aby v příštím roce došlo ke zvýšení platů hasičů a policistů o čtyři procenta.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru