Chomutov – Dům dětí a mládeže, mezi Chomutováky známý jako Domeček. Jeho kroužky a aktivitami prošlo několik generací dětí, ve městě asi není člověka, který by volnočasové centrum neznal. I přes jeho obrovskou popularitu mu nyní po mnoha letech činnosti hrozil zánik.

domecek104„Je v zájmu nás všech Domeček zachovat"

V současné době spravuje příspěvkovou organizaci DDM Ústecký kraj a ten se ji k poslednímu srpnu rozhodl zrušit. V tento moment vstupuje do hry radnice, která Domeček převezme pod svá křídla. „Volnočasové aktivity dětí a mládeže jsou naším trvalým zájmem, proto hned od září zřídíme novou příspěvkovou organizaci města, která všechny osvědčené činnosti převezme," uvádí primátor města Jan Mareš a dodává, „připravujeme všechny potřebné kroky, aby od prvního školního dne mohla organizace fungovat. Zastupitelé budou projednávat záležitosti Domečku na svém červnovém zasedání."

„Změnu plně vítám"

A co na velké změny říká stávající domečkovské vedení? „Vítám je. Opravdu. Věřím tomu, že je to změna k lepšímu," myslí si ředitel Milan März. „V mnoha směrech již stejně s městem spolupracujeme, za všechny mohu uvést třeba naše propojení se základními školami a jejich některými kroužky," vysvětluje März a na náš dotaz, zda se zúčastní povinného výběrového řízení na nového ředitele, nezaváhá ani vteřinu, „určitě. Přece nezahodím patnáct let své práce."

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru