Chomutov – Třídíte doma odpad? Podle Technických služeb jsme se v tomto ohledu v loňském roce příliš nepolepšili, počty vytříděných tun se zhruba rovnaly roku 2012. „Oba uplynulé roky byly v třídění odpadů dosti slabé, Technické služby svezly zhruba o dvě stě tun méně než v roce 2011. Zhoršila se také kvalita třídění. Budeme dělat vše pro to, aby lidé opět třídili více a lépe," uvedl náměstek primátora Martin Klouda.

odpad94

Nepřizpůsobiví kradou papír

Údaje o počtu tun vytříděného odpadu se začaly zaznamenávat v roce 2004, od té doby počty prudce stoupaly. Propad nastal až předloni a stále trvá. „Pokles si vysvětlujeme jednak tím, že skončil dotační program Zelená úsporám, v rámci kterého lidé masivně měnili stará okna za nová, zvýšení cen papíru ve sběrných surovinách zas vedlo k vykrádání kontejnerů na papír nepřizpůsobivými obyvateli, kteří ho poté prodávali," odůvodnil ředitel Technických služeb Zbyněk Koblížek.

Co říkají čísla?

Celkem vloni lidé vytřídili 1 407 tun odpadu, což je sice o 70 tun více než předloni, naopak ale o 228 tun méně než v roce 2011. „Koncem loňského roku jsme navýšili počty kontejnerů na tříděný odpad o dvaapadesát na papír, osmatřicet na plasty a osmačtyřicet na sklo, což by mělo pomoci letos vytřídit více odpadu," uvedl vedoucí provozovny Odpadového hospodářství Marek Pohl. Počty nádob se budou navyšovat i letos, v plánu je pořídit padesát kusů kontejnerů od každého druhu.

Další motivační službou pro obyvatele je vývoz plného kontejneru na zavolání. Pokud se nádoba zaplní, lidé mohou zavolat na číslo uvedené na štítku a Technické služby jí vyvezou i mimo svozový den. Situaci v místě pak monitorují a podle potřeby tam dodají další kontejnery.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru