Chomutov – Jak slíbil, tak udělal. Před pár dny jsme vás informovali o nových krocích Dopravního podniku Chomutova a Jirkova, při kterých dopravce mimo jiné redukoval některé spoje na trase Chomutov – Praha (článek najdete zde). Mezi cestujícími se okamžitě zvedla vlna nevole a nespokojenosti, a to hlavně v souvislosti se zrušeným brzkým ranním spojem. DPCHJ při té příležitosti přislíbil, že v nejbližší době bude „uspořádána" referenční jízda z Jirkova a Chomutova (samozřejmě do Prahy), zdarma a bez zastávek.

minibus64„Rozhodneme se podle cestujících"

Od prohlášení neuplynulo ani deset dní a zmiňovaná „cesta" je tady. Vyjíždí se zítra ráno, celá věc má ovšem malý háček. Nachystaný minibus o kapacitě devatenáct cestujících je beznadějně obsazený a hlavně, jede pouze jednou. Kdo si tedy nezarezervoval místo po internetu včas, má tak trochu smůlu. Přesto může zítřejší počin mnohému pomoci. „Referenční jízda vyjadřuje naši omluvu za zrušený ranní spoj a má signalizovat, že nám nejsou problémy našich cestujících lhostejné. Jízdy se zúčastní i naše zástupkyně, která bude k dispozici cestujícím, respektive ráda si vyslechne jejich problémy při cestování a odpoví na případné dotazy. Podle názorů našich cestujících se budeme dále rozhodovat," vysvětluje generální ředitel DPCHJ Jiří Melničuk.

Maličká šance tady ještě je...

Existuje ještě šance, že byste se do minibusu dostali? Ano, existuje. „V současné době již máme plno, jízdu si u nás objednalo 19 cestujících, což je kapacita minibusu. Pokud se ale někdo nedostaví, připouštíme možnost, že vezmeme zájemce i na zastávce. To je ale možné jen na zastávce v Chomutově," říká Melničuk.

„Zatím jde o jednu jízdu"

A jaká je reálná naděje na obdobné a pravidelné minibusové cestování? „Jde jen o jednu jízdu. Během ní si chceme i otestovat, jaká bude reakce cestujících na cestování minibusem. Neočekáváme však, že bychom využívali přesně tento typ minibusů a nasazovali minibusy na spoje v přepravních špičkách," přemítá ředitel.

Jak malý bus pojede?

Z Jirkova vyráží v 05:00 hodin, předpokládaný příjezd do Prahy bude v 06:30 hodin. Jede se trasa Jirkov, AN; Chomutov, Písečná I/13; Chomutov, Lesopark I/13; Chomutov, U lávky I/13; Chomutov, AN; Louny, U spravedlnosti; Praha, Dědina; Praha, Dejvická (zastavuje se dle přání cestujících - nástupní a výstupní místa bylo nutné vyplnit v přihlašovacím mailu) „Pokud si však budou cestující přát, odvezeme je až na Florenc," dodává závěrem ještě direktor.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru