Jirkov / Otvice – Zápisy do jirkovských mateřských škol proběhnou na jednotlivých pracovištích 7. a 8. dubna v časech 8 - 11 a 12 - 15 hodin. K zápisu mohou přijít samozřejmě i děti, školu si prohlédnout a pohrát si v herně. Na co nesmíte zapomenout? „Je nutné mít s sebou rodný list dítěte a průkaz totožnosti zákonného zástupce," říká referentka Městského úřadu Eva Dušková.

skolkyjirkov54Místa je dostatek

Výběr jirkovský mateřských škol je veliký, rodiče si mohou vybrat z osmi zařízení přímo ve městě, deváté je potom v nedalekých Otvicích. „V Jirkově je kapacita dostačující, loni bylo přijato i zhruba osmdesát dětí mladších tří let," říká místostarostka Dana Jurštaková. Profily jednotlivých školek pak najdete na stránkách www.msjirkov.cz.

Dvakrát EMPAC

Dvě ze školek (Klubíčko a Kaštánek) se mohou pochlubit také zapojením se do mezinárodního projektu EMPAC. Jeho cílem je snaha o zlepšení životní šance dětí ze sociálně slabých a problematických skupin. Obě mateřinky tak například nabízejí své zahrady v odpoledních hodinách i veřejnosti nebo třeba provozují půjčovny hraček.

Stručný profil všech školek

MŠ Klubíčko v Nerudově ulici - kromě zapojení do projektu EMPAC nabízí kroužek angličtiny a možnost dietního stravování. Do čtyř tříd se vejde sto dětí. V případě volných míst sem mohou docházet i děti menší, od dvou let věku. Provozní doba školky je od šesti hodin do půl páté odpoledne.

MŠ Čtyřka v ulici J. K. Tyla - má tři třídy, jednu pro třináct dětí, celková kapacita je třiapadesát žáčků. Výchovně - vzdělávací program školky je zaměřen na výtvarnou činnost. Dětem se školka otevírá ráno v šest a zavírá v šestnáct hodin odpoledne.

MŠ Srdíčko v Bezručově ulici - sídlí jako jediná v bývalé rodinné vile, také proto je její kapacita nižší – dvacet šest dětí ve dvou třídách, jedna z nich je logopedická. Provozní doba je od půl šesté ranní do šestnácté hodiny odpolední.

MŠ Mašinka Na Borku - budova se sedmi třídami, z nich dvě jsou logopedické, téměř sousedí se sportovištěm a dětským hřištěm. Celková kapacita je sto čtyřicet pět dětí. Provozní doba je od půl šesté ráno do čtyř odpoledne.

MŠ Pohádka ve Školní ulici - nachází se v areálu s Domem dětí a mládeže Paraplíčko, na zahradě mohou děti pěstovat bylinky a květiny. Školka je zapojena do enviromentálního projektu - děti se starají o šneky africké, s rodiči adoptovaly zvířátka v zooparku. Děti jezdí jednou týdně bruslit, chodí na plavání, soutěží na školkové olympiádě, zpívají ve sboru, učí se hrát na flétnu či práci s počítači. Ve čtyřech třídách je sto dětí, v provozu je školka od půl šesté ráno do půl páté odpoledne.

Čtyřlístek ve Studentské ulici - děti z této školky navštěvují solnou jeskyni a absolvují plavecký výcvik. Je tu možnost dietního stravování. V budově jsou čtyři vždy zaplněné třídy a jedna třída zůstává jako rezervní. Kapacita je sto dětí + pětadvacet rezerva. Otevřeno je od šesti do šestnácti hodin.

Kaštánek ve Smetanových sadech - největší mateřská škola (sto padesát dětí v šesti třídách) je v centru města a sousedí s parkem. Je také zapojena do projektu EMPAC. Děti mají možnost účastnit se keramického a pěveckého kroužku, učit se anglicky, absolvovat plavecký výcvik. V kuchyni připravují i dietní jídla. Otevřeno je od šesti hodin do šestnácti, v případě nutnosti lze i do hodin sedmnácti.

MŠ Hrádek na Červeném Hrádku - nejmenší školka z jirkovských se nachází na návsi Červeného Hrádku), vejde se sem jedna třída s dvaceti dětmi. Vzhledem ke svému umístění (obora, zámecký park, zahrádkářské kolonie, rybníky) je zaměřena na ekologii. Děti pěstují zeleninu a květiny. Provozní doba začíná v šest a končí v půl páté odpoledne.

MŠ U Berušek, Otvice - Škola má samostatnou kuchyň, jídelnu, ložnici a vlastní prádelnu. Prostory jsou přehledné a umožňují plné využití pro činnosti a hry dětí. Ke škole patří rozlehlá zahrada, kterou udržuje obecní úřad. Školka má otevřeno od šesti do šestnácti hodin. Zápisy v Otvicích probíhají po oba avizované dny, v úterý ovšem pouze do dvanácti hodin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru