Chomutovsko - Pravidelný krimi zápisníček aneb co přinesl uplynulý týden...

policista14Pondělí

Chomutov - Chomutovští kriminalisté obvinili z krádeže 52letého Chomutováka. V objektu penzionu provedl neoprávněný zásah do vodoměru a pitnou vodu nadále odebíral bez řádného zaplacení. Za poslední tři roky způsobil poškozené organizaci škodu za téměř 132 tisíc korun. Obvinění si muž převzal, jeho další vyšetřování probíhá na svobodě.

Poláky - Na policejním oddělení v Březně přijali oznámení o nálezu kosterních ostatků na břehu Nechranické přehrady. Voda vyplavila kosti v prostoru pod obcí Poláky. I v tomto případě jde o nález, který pochází ze zatopeného hřbitova zaniklé obce Dolany. Ostatky budou předány k uložení do hrobového místa na chomutovském hřbitově.

Úterý

Údlice / Bílence - Tři muži ve věku 25, 31 a 36 let vnikli na zahradní parcelu v obci Údlice a na místě odcizili volně odstavený přívěsný vozík v hodnotě 10 tisíc korun. Ten pak použili k další krádeži. Zapojili ho do vozidla a přijeli na pole poblíž obce Bílence. Do vozíku nakládali kovové zemědělské díly a při této činnosti byli vyrušeni svědkem. Z místa proto utekli. Zakrátko však policisté zjistili jejich totožnost a byli zadrženi. Všichni jsou podezřelí z krádeže, vyšetřování je nadále vedeno na policejním oddělení v Březně.

Středa

Kadaň - 41letý muž z Kadaně je podezřelý z trestného činu nebezpečné pronásledování. Od letních měsíců loňského roku vytrvale kontaktuje poškozenou tím způsobem, že vyhledává její přítomnost, sleduje, kde se pohybuje a zasílá SMS zprávy. Nedbá na skutečnost, že je to ženě nepříjemné. V případě odsouzení hrozí podezřelému až roční pobyt ve vězení.

Chomutov – Ve středu, kolem půl deváté ráno, přistoupil neznámý pachatel k 79leté seniorce, která procházela podchodem na Lipské ulici. Uchopil její kabelku, a jelikož poškozená bránila svůj majetek, několikrát s taškou trhl. Seniorka upadla na zem a tašku pustila. Při pádu utrpěla zranění, které si vyžádalo ošetření v nemocnici s následnou dobou léčení. Škodu vyčíslila na 2 tisíce korun. S lupem pachatel ihned z místa utekl. Policistům se podařilo záhy zjistit jeho totožnost. Loupež má na svědomí teprve 16letý mladík. Přiznal, že o získané peníze se podělil s dvěma mladíky, kteří jsou stejně staří jako on. Samozřejmě věděli, odkud peníze pocházejí a tak si vyslechli obvinění z podílnictví.

Klášterec nad Ohří - Hlídka klášterských policistů zasahovala v ulici 17. Listopadu. V jednom z bytů panelového domu se pohádal 19letý mladík se svojí matkou. Brzy však slova vystřídaly rány a došlo na fyzické napadení. Jelikož policisté na místě zjistili, že se jedná ze strany syna o opakované jednání, přistoupili k jeho vykázání ze společně obývaného bytu. Nyní bude mít dostatek času napravit své jednání, navíc se bude zodpovídat z přestupku proti občanskému soužití.

Čtvrtek

Chomutov - 25letý muž z Chomutova je podezřelý z krádeže. Překonal oplocení areálu firmy v Beethovenově ulici, vnikl do haly a na místě odcizil volně uložený hliníkový kabel. Ten přehodil přes plot a odtáhl do blízkého lesíka. Při rozřezávání byl vyrušen hlídkou mužů zákona, kteří ho zadrželi. Kabel si převzal zástupce poškozené firmy zpět, škoda byla vyčíslena na 500 korun.

Pátek

Jirkov - 24letý obyvatel Jirkova vnikl na pozemek rozestavěného rodinného domu na Červeném Hrádku. Stavení kolečko, železný šrot, trubky a další věci, které chtěl odcizit, přehodil přes plot. Když se na místě však objevil náhodný svědek, nechal lup na místě a utekl. Věci majitel ohodnotil na 390 korun. Vzhledem k tomu, že v minulosti se muž obdobného jednání dopustil již několikrát, čeká na něj nyní obvinění z trestného činu.

Víkend

Chomutov - Posilněn alkoholem se vydal 30letý muž z Karlových Varů do Skalkové ulice v Chomutově. U bytu své bývalé přítelkyně bouchal na dveře a tím rušil nejen její spánek, ale i noční klid ostatních nájemníků. Nereagoval ani na výzvu mužů zákona, kteří jej vyzvali k ukončení jednání. Byl proto zajištěn a předveden na policejní útvar. Provedená dechová zkouška byla pozitivní, nadýchal 1,77 promile. Jeho jednání policisté vyhodnotili jako přestupek proti veřejnému pořádku.

Vysoká Pec - Škodu za téměř 1500 korun způsobil neznámý pachatel svým jednáním ženě z Vysoké Pece. Kdosi překonal téměř dvoumetrové oplocení zahradních parcel a na třetí zahradě sebral z kurníku osm kusů slepic. Jirkovští policisté skutek vyšetřují jako krádež a porušování domovní svobody.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru