Klášterec nad Ohří – Klášterecká galerie Kryt chystá velkou oslavu místní, v Čechách druhé nejstarší, porcelánky. Od jejího založení letos uběhne rovných dvě stě dvacet let.

porcelánka14

Ještě je celý měsíc čas

„Rozhodli jsme se při této příležitosti uspořádat výstavu, mapující historii továrny," říká kurátorka galerie Lenka Fricová a zároveň žádá o pomoc, „jestli někdo vlastní nějaké dokumenty, katalogy, obrazy, pohlednice a fotografie, zachycující kláštereckou porcelánku v různých fázích jejího vývoje a rád by se jejich zapůjčením podílel na spoluvytváření výstavy, může materiály zaslat či přinést do Krytu nejpozději do konce dubna."

„Snad si na nás ještě někdo vzpomene"

Výstava samotná je naplánována na září tohoto roku, majitelé zapůjčených věcí se samozřejmě o své exponáty nemusí obávat. „Poskytnuté materiály budou po ukončení výstavy v pořádku vráceny," podotýká Fricová. „Za jakýkoliv příspěvek budeme moc rádi. Nějaké kousky už se k nám dostaly, máme například část porcelánové sady nádobí, fotografie, vzácný ceník výrobků z dob minulých, v elektronické podobě nám přišly staré pohlednice. Zatím toho ale není mnoho, tak trochu jsme očekávali větší zájem. Snad si na nás ještě někdo vzpomene," doufá kurátorka.

Zajímá vás historie?

Více o výrobě porcelánu a historii továrny v Klášterci nad Ohří najdete zde.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru