Chomutov – Počínaje dneškem si za cestování s Dopravním podnikem Chomutova a Jirkova do hlavního města připlatíte. Navýšení to není nijak dramatické, jedná se o pětikorunu při cestě do Dejvic a deset korun až na Florenc. Za jízdenku tak po novu zaplatíte sto pět a sto deset korun. U konkurenčního dopravce Student Agency vyjde lístek na trase Chomutov – Praha na rovnou stovku.

cestadoprahy303

Luxus za sto nebo případné bonusy za osmdesát

Cestovat s DPCHJ se dá ale i levněji. Stačí si pořídit takzvanou bus kartu (její aktivace stojí šedesát korun) a za jízdenku budete platit o „dvacku" méně. V této souvislosti navíc můžete využívat výhod bonusového programu „Šťastná jízda", kdy při troše štěstí vyhrajete cenu v hodnotě cca tři sta korun (vstupenky a lístky na různé akce, večeře a tak dále). Otázkou zůstává, zda se vyplatí čekat a doufat ve výhru nebo raději cestovat o „pětku" levněji luxusním busem. „Vozovým parkem nemůžeme a ani nechceme Student Agency konkurovat. Pořízení tak luxusních vozů na stokilometrovou vzdálenost nelze ekonomicky obhájit. Jdeme raději cestou bonusů, které si cestující velmi oblíbili," uvedl pro Chomutovský deník generální ředitel DPCHJ Jiří Melničuk.

„Za ranní spoj chystáme náhradu"

Další podstatnou změnou je redukce jednotlivých spojů, v praxi se snížení projeví zhruba o dvě jízdy denně. „Soupeření s červeným hadrem před očima nemá ekonomický smysl. Chceme linku do Prahy i nadále provozovat, ale v reálných mantinelech," vysvětluje v Deníku Melničuk a dodává, „pro cestující, kteří denně dojíždějí do Prahy, chystáme zajímavou náhradu za zrušený ranní spoj. V nejbližší době pro ně uspořádáme referenční jízdu z Jirkova a Chomutova bez jakéhokoliv zastavení na trase."

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru