Klášterec nad Ohří – Pracuje se zde již téměř celý rok, nyní se renovace konečně blíží ke svému konci. V minulých týdnech byla po zimní přestávce zahájena poslední etapa akce „rehabilitace zámeckého parku", dokončena bude v průběhu měsíce května.

parkklásterec283

Náletové, odumřelé a rizikové dřeviny musí pryč

Ještě do konce tohoto měsíce budou podle klášterecké radnice odstraněny veškeré nevhodné dřeviny a připravena by měla být i modelace keřových skupin. Jedná se o výrazné a nejvíce viditelné zásahy, které jsou však nutné pro splnění hlavních cílů projektu. Těmi jsou obnova historické kompozice parku, odstranění náletových, odumřelých a rizikových dřevin, zajištění provozní bezpečnosti dřevin v parku a zachování a rozvoj druhové rozmanitosti. „Všechny práce zatím probíhají bez výraznějších závad," říká projektant akce Jan Šesták.

„Při procházkách dejte pozor"

V souvislosti s probíhajícími pracemi radnice žádá návštěvníky parku o zvýšenou pozornost a opatrnost při procházkách. „Je potřeba, aby lidé při pohybu v parku dbali své osobní bezpečnosti, respektovali pokyny oprávněných osob a věnovali zvýšenou pozornost okolí," nabádá starostka města Kateřina Mazánková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru