Chomutovsko – Až zítra v půl deváté večer uvidíte pohaslá náměstí v Chomutově a Kadani, není potřeba propadat panice. Nepůjde o výpadek proudu, obě města se touto symbolickou formou připojují k osmému ročníku celosvětového happeningu „Hodina Země". Není ani vám stav klimatu a životního prostředí na planetě Zemi lhostejný? „Připojit se k akci je pro občany velmi jednoduché. Stačí na jednu hodinu zhasnout světla v domácnosti," vysvětluje náměstek primátora Martin Klouda.

hodinazeme283„Zhasnou" věže i kostely

Chomutov i Kadaň se k akci přidávají již poněkolikáté v řadě. Jak to celé probíhá? „Hodina Země" začíná zítra ve 20:30, v Chomutově se do tmy zahalí městská věž, zhasne osvětlení na náměstí 1. máje a také v Černovické ulici. V Kadani se pak na celou noc vypne nasvícení radnice a děkanského kostela Povýšení sv. Kříže a do tmy se ponoří i zbytek Mírového náměstí.

Klášterecká starostka stráví hodinu při svíčkách

„Hodina Země" není lhostejná ani Kláštereckým, v tomto případě se ale radnice potýká se zásadním problémem. „V našem městě není z technických důvodů možné osvětlení vypnout. Rádi bychom se zúčastnili, ale bohužel. Alespoň jsme ale na našem webu uveřejnili výzvu občanům o připojení se," říká starostka města Kateřina Mazánková a s úsměvem dodává, „já sama půjdu příkladem. Plánuji hodinku v rodinném kruhu pěkně při svíčkách."

Co je vlastně Hodina Země?

Hodina Země je každoroční mezinárodní akce zavedená Světovým fondem na ochranu přírody. Pořádá se vždy poslední březnovou sobotu a domácnosti, podniky, veřejné instituce a zejména významné kulturní památky při ní vypínají po dobu jedné hodiny svá osvětlení. V loňském roce se Hodiny Země zúčastnilo na sedm tisíc měst a obcí ve sto padesáti zemích světa, kampaň podle pořadatelů zasáhla více než 1,8 miliardy lidí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru