Klášterec nad Ohří – Čtyři požáry za posledních pět let, ten dnešní byl pro vybydlený objekt, mezi místními známý jako „Korea", konečný. Poslední část budovy (10 x 15 metrů) spálil oheň před necelou hodinou a půl.

korea273c

Za sto dvacet minut bylo po všem

Čas 9:08, hasiči dostávají hlášení o požáru v Klášterci nad Ohří. Na místo okamžitě vyráží klášterečtí profesionálové a dobrovolníci, na pomoc přijíždí také jednotka z Kadaně. „Bylo to tam docela obtížné, pracovali jsme v místech, kam se propadla střecha," říká Josef Herout, jeden ze zasahujících hasičů. „Během posledních pěti let jsme tady počtvrté, teď už tam nemá co hořet. Dneska padl poslední zbytek budovy," konstatuje ještě Herout.

korea273bLikvidace ohně trvala mužům v modrožlutém necelé dvě hodiny, požár se naštěstí obešel bez jakékoliv újmy na zdraví. Okolnosti a příčiny budou nyní předmětem dalšího vyšetřování.

Co je „Korea"?

Objekt, zvaný „Korea", se nachází na levé straně hned na začátku Klášterce ve směru od Chomutova. V dávné minulosti padesátých let sloužil podle pamětníků jako ubytovna pro cizince (údajně Korejce a Vietnamce), pracující v ZKL, posléze se tady prodával nábytek. Při nedávném požáru, o kterém jsme psali zde, se v diskuzi pod článkem objevila také zmínka, že zde za války byl koncentrační tábor pro ženy a v poválečných letech pak škola.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru