Chomutov – Je to doslova sisyfovská práce. Sotva rádoby umělecké malůvky ze zdí zmizí, nahradí je během pár dní tvorba nová. Přemalování jednoho takového podchodu přitom vyjde na desítky tisíc korun. „Je velmi obtížné barvy přetírat, musíme použít několik vrstev. Graffiťáci pracují se stále odolnějšími materiály," říká vedoucí provozovny Místních komunikací Vladimír Hurník.

graffity263

Jedna opravná vrstva nikdy nestačí

Ve městě je celkem jedenáct podchodů, největší z nich, „tříramenný" na Palacké ulici, dostal nový nátěr nedávno. Čisté stěny tady však vydržely pouhý týden, už nyní je na jedné z nich nový červený výtvor. Výdaje za vymalování jednoho podchodu se pohybují kolem deseti tisíců korun, záleží na počtu vrstev nátěru. Jak ale malíři – opraváři sami říkají, jedna nikdy nestačí.

„Problémy podchodů mapujeme"

Na opravách pracují Technické služby průběžně, v loňském roce byly nově vymalovány dva podchody a letos se počítá s dalšími třemi. „V současné době všechny podchody prohlížíme a mapujeme jejich nedostatky. Kromě nátěrů bude někde zapotřebí opravit schody, zábradlí nebo další jiné části," hodnotí závěrem situaci Vladimír Hurník.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru