Jirkov – 155 hafanů přijatých, 154 vydaných. Z tohoto počtu se 56 pejsků vrátilo k původním majitelům a 98 našlo novou rodinu. 2 psi byli v souladu se zákonem utraceni či uhynuli. Taková je roční bilance psího útulku v Novém Březenci.

utulek223Kapacita útulku = cca 50 psů

Útulek funguje od roku 1994 a je rozdělen na jirkovskou a kadaňskou část. Obě města se podílejí na provozních nákladech, každé využívá dvanáct kotců. Celková kapacita útulku je přibližně padesát psů. Jejich ošetřování zajišťuje provozovatel, veterinář Marek Halounek, který také toulavé psy odchytává (kromě něj se o odchyt stará ještě městská policie). Do útulku jsou však umisťováni nejen psi zatoulaní, ale i ti, které přivedou občané.

Radnice zvýšila částku na provoz

Kromě běžné údržby proběhla v loňském roce v areálu také výroba a montáž konstrukce výplně psích kotců a zastřešení za 44 000 korun. Samotné náklady na údržbu útulku vycházejí ročně na 50 000 korun, náklady na veterinární péči pak na dalších 150 000. Jirkovská radnice letos zvýšila částku na provoz na 56 125 korun měsíčně (to je o 6 125 korun na měsíc více), město Kadaň hradí roční nájemné ve výši 71 330 korun bez DPH a loni navíc investovalo do útulku přes 50 000 korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru