Česká republika – Plné ruce práce mají hasiči s odstraňováním následků silného větru, který se včera během dne přehnal přes Českou republiku. Silný vítr a větrné poryvy se vyskytovaly na celém území republiky.

mostvichr

Přes pět set výjezdů za den a noc

Během včerejška až do dnešní sedmé hodiny ranní vyjížděli hasiči k takzvaným technickým pomocem celkem 541 krát (přičemž dlouhodobý denní průměr je 154 výjezdů). Nejvíce výjezdů byl od 4 hodiny ranní do šesté hodiny večer, kdy se vítr uklidnil.

Stromy byly největší komplikací

„Nejčastěji hasiči odstraňovali stromy, které padly na komunikace a bránily tak plynulému provozu. Některé komunikace zůstaly po jejich pádu zcela neprůjezdné. Stromy padaly i na budovy, osobní auta a železnici. Hasiči také zajišťovali uvolněné reklamní panely nebo střešní krytiny," uvádí tisková mluvčí generálního ředitelství HZS Nicole Zaoralová a dodává, „celkem se v terénu vystřídalo více než 3 500 profesionálních a dobrovolných hasičů."

Narostl i počet požárů a nehod

Nejen s poryvy větru měli ale hasiči včera problémy. Práci jim přidělávaly také požáry a dopravní nehody. Během dne se k ohni vyjíždělo hned sedmdesátkrát, u nehod pak muži v modrožlutém asistovali v padesáti případech. „Tato čísla překročila dlouhodobý průměr o plných třicet procent," zakončuje statistický výčet nešťastné neděle Zaoralová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru