Chomutov„Musíme být spokojení, nic jiného nám nezbývá," shodují se ve valné většině zástupci sportovních klubů. Otevřeně a veřejně o skutečném stavu mluvit nechtějí, obava z toho, co by bylo v případě stížností, je veliká. „Ne, mé jméno ani klub neuvádějte. Ono by se totiž mohlo lehce stát, že bychom příští rok nedostali vůbec nic," zaznívá z jejich úst poté, co se rozhorlí nad stávající situací, „když budu zcela upřímný, je jasné, že je to málo. A logicky vzato, poměr rozdělených peněz je velmi, velmi zvláštní. Ano, narážím samozřejmě na hokejisty."

chomutovdotacenasport„Je lepší do toho nerejpat"

Je to každý rok stejné. Z rozdělované částky několika milionů berou hokejisté více jak polovinu, ostatní kluby to cítí jako velikou nespravedlnost. Nahlas a na jméno to nikdo neřekne, mimo záznam je to povídání na hodně dlouho. Pokud to nevíte, tento druh městské dotace je určen na rozvoj a podporu sportovní mládeže. Hokejisté obhajují výši peněz tím, že mají největší mládežnickou základnu (což je pravda) a ani další argument není mimo. Hokej patří jednoznačně mezi nejdražší „koníčky".

Rozumně ale argumentují i odpůrci: „Když už dostávají tolik peněz, proč to není nikde vidět. Jejich mládež možná výsledky má, ale to ta naše také. My ale své dorostence a juniory převedeme do dospělých kategorií a pokračujeme na solidní úrovni, o hokejistech se toto rozhodně říci nedá. Všichni to vidí, všichni to vědí a stejně to nikomu nevadí. A to ani nemluvíme o tom, že si v polovině sezóny řeknou klidně o dalších deset „míčů", a světe div se, dostanou je. To vám přijde fér? Je to začarovaný kruh, do kterého je lepší nerejpat."

Rozhodne se zítra

A jak bude s největší pravděpodobností letošní rozdělování vypadat. Na dotace z rozpočtu města pro podporované sporty dosáhne celkem dvanáct klubů, celková částka činí 12,5 milionu. Zatím se jedná o návrh radních, o definitivní podobě rozhodne zastupitelstvo města na zítřejším zasedání.

Kdo a kolik...

1/ FC Chomutov (fotbal) – 900 000 Kč; 2/ TJ Slavie Chomutov (plavání) – 700 000 Kč; 3/ TJ VTŽ Chomutov (judo) – 350 000 Kč; 4/ SK Chomutov S-R-O (národní házená) – 400 000 Kč; 5/ SportClub 80 Chomutov (kanoistika) – 250 000 Kč; 6/ SportClub 80 Chomutov (softbal) – 225 000 Kč; 7/ Czech Wrestling Chomutov (zápas) – 600 000 Kč; 8/ AFK LoKo Chomutov (fotbal) – 350 000 Kč; 9/ BK Levharti Chomutov (basketbal) – 500 000 Kč; 10/ Piráti Chomutov (hokej) 7 400 000 Kč; 11/ I. Karambol klub Chomutov (kulečník) – 0 Kč; 12/ SMS Motokrosu Severní Čechy (motokros) – 0 Kč; 13/ FbC 98 Chomutov (florbal) – 675 000 Kč; 14/ TJ VTŽ Chomutov (atletika) – 150 000 Kč

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru