Jirkov – Chcete nechat zapsat vaši ratolest ke gymnaziálnímu studiu v Jirkově? Pak určitě nepropásněte termín podání přihlášky. Ty přijímá Městské gymnázium do poloviny března, a to jak k dennímu, tak dálkovému studiu. Přijímací řízení je naplánováno na 22. a 23. dubna.

gymnáziumjirkovBez přijímaček jen vyznamenání

Bez přijímacích zkoušek budou přijati žáci, kteří ve 2. pololetí osmé a v 1. pololetí deváté třídy prospěli s vyznamenáním, tedy do průměru 1,5. Ostatní uchazeči vykonají vlastní přijímací zkoušku z českého jazyka a matematiky.

Od prváku osobní tablet

Ke zvýšení zájmu o školní, ale i domácí přípravu přispěje tradice využívání tabletů, ve které chce škola pokračovat. „Každý gymnazista dostane v prvním ročníku tablet, který mu bude sloužit po celé čtyři roky studia," říká místostarostka Dana Jurštaková.

Angličtina základ

Výuka cizích jazyků (AJ, NJ, RJ) probíhá formou povinných předmětů od prvního ročníku. Všichni žáci studují od primy anglický jazyk, protože ten je základním komunikačním jazykem ve všech profesích, které budou žáci po absolvování vysokoškolského studia zastávat.

Žáci v průběhu studia absolvují seznamovací kurz, lyžařský kurz a řadu exkurzí se vzdělávacím zaměřením. Na gymnáziu studuje v současné době 18 studentů prvního ročníku, 28 ve třetím a 17 ve čtvrtém ročníku (jeden ročník se v souvislosti se stěhováním z Chomutova a přechodem na město neotevíral), celkem tedy 63 v denním studiu. Dálkařů je zapsáno celkem 34, 14 bude letos maturovat. Více detailů včetně termínů přijímacího řízení je uvedeno na stránkách www.gympljirkov. cz, telefonní číslo do školy je 474 651 367.

Otevírané obory a počet přijímaných žáků

79-41-K/41: Čtyřleté studium denní a dálkové

Termíny přijímacího řízení

22. 4. I. kolo – 1. termín 23. 4. I. kolo – 2. termín 29. 4. II. kolo. Termín píše uchazeč do přihlášky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru