Kadaň – Bílá věž. Oblíbená čtyřiapadesátimetrová turistická atrakce, dominanta kadaňského Mírového náměstí, zůstane na dva měsíce pro veřejnost nepřístupná. Důvodem jsou nutné opravy její vrchní části. Celkové náklady na rekonstrukci vychází zhruba na jeden milion, sto padesát tisíc korun.

kadanvěž„Práce začnou koncem března"

Zatím poslední stavební „zásah" dostala věž před osmnácti lety, v roce 1996 město přistoupilo ke kompletní renovaci. V současné době se bude opravovat její helmice (špička) a horní ochoz. „Rekonstrukce je nutná. Na helmici je potřeba udělat novou fasádu, ta stávající je celá zčernalá a poničená. Zároveň s tím budeme restaurovat také ozdobné prvky, takzvané kraby," vysvětluje starosta města Jiří Kulhánek a pokračuje, „pracovat se bude i na obnově ochozu, kterým protéká voda a narušuje omítku věže samotné. Necháme tam dát novou dlažbu a izolaci. Když počasí dovolí, začnou práce již koncem tohoto měsíce."

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru