Chomutov – V Chomutově nenechávají nic náhodě. Od podzimu až do jara se město pravidelně účastní několika veletrhů cestovního ruchu u nás i v zahraničí a snaží se tak nalákat více turistů k návštěvě. „Prezentací města na těchto veletrzích zveme návštěvníky nejen k dlouhodobým pobytům o dovolených, ale i k jednotlivým výletům. Chomutov má rozhodně co nabídnout, a to jak ze své historie, přírody, tak i bohatého volnočasového vyžití," uvádí primátor města Jan Mareš.

kamencovejezero

Veletrhy tuzemské i zahraniční

Chomutov se na veletrzích cestovního ruchu prezentuje jednak v rámci expozice Czech Tourism, což je Česká centrála cestovního ruchu, nebo v expozici Brány do Čech jako turistického projektu Ústeckého kraje. Na některých veletrzích ale město vystavuje i samostatně. „V září jsme byli na výstavě v Plzni, v listopadu v Lipsku a začátkem letošního roku v Chemnitz a Drážďanech, v Bratislavě nebo Praze. Před začátkem turistické sezóny ještě plánujeme představit naše turistické možnosti v Ostravě a Hradci Králové," říká Marie Heřmanová z magistrátu.

Máme hodně co nabídnout

Město prezentuje na veletrzích vše, čím může turisty zaujmout. Kamencové jezero, přírodní krásy Krušných hor, ale také třeba nabídky organizací města, jako je Podkrušnohorský zoopark, sportoviště a kulturní zařízení provozovaná Kulturou a sport Chomutov, Střediska knihovnických a kulturních služeb, či expozice oblastního muzea.

Radnice neusíná na vavřínech

Veletrhy pravidelně navštěvují nejen odborníci z oblasti cestovního ruchu, ale i široká veřejnost. Ta zde konfrontuje svoje povědomí o městě s představovanou nabídkou. Po loňské sezóně, kdy se Chomutov prezentoval novými skládačkami o jednotlivých památkách, cykloprůvodcem a krátkým filmem 2 v 1 městě, připravuje město propagaci krás Bezručova údolí, městské památkové zóny, ale třeba i dokument z cyklu Perly českých měst. Odborníci chystají nové prohlídkové trasy městem a v rámci mezinárodního projektu s partnerským městem Annaberg-Buchholz katalog turistických nabídek. „Podporou cestovního ruchu se nám daří nejen přilákat návštěvníky, ale také ukázat, že Chomutov je příjemné místo," dodává primátor.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru