Klínovec – Třináctiletý lyžař se zřejmě stal obětí sněhových podmínek a těžce se zranil při pádu na sjezdové trati s děsivým jménem U zabitého na severní straně hory Klínovec. Horskou službu o nehodě informovali pracovníci obsluhy vleku s tím, že chlapec utrpěl poranění dolní končetiny.

vrtulník1webNa Klínovec letěl vrtulník

„Shodou okolností byli naši záchranáři nedaleko, takže ke chlapci dorazili v podstatě vzápětí. Nevíme od koho, ale informaci dostala v té době i Zdravotnická záchranná služba v Ústí nad Labem. Ti poslali vzhledem k povaze nahlášeného zranění na Klínovec vrtulník," popsal okolnosti zásahu náčelník Horské služby Krušné Hory Miroslav Güttner.

Záchranáři na místě zjistili, že se jedná s největší pravděpodobností o zlomeninu stehenní kosti. Po základním ošetření chlapce zafixovali do vakuové matrace a odvezli k sanitnímu vozu ZZS, který dojel pod sjezdovou trať. Ten jej pak převezl na domluvené místo, kde zraněného zdravotníci předali posádce vrtulníku Letecké záchranné služby.

Horská služba varuje...

„Na krušnohorských sjezdových tratích je v současné době víceméně jen technický sníh. Ten je ale místy vystřídán ledovými plotnami. V takových lokalitách může pak dojít k pádu a těžkým zraněním," varoval lyžaře náčelník Güttner. Návštěvníky Krušných hor důrazně upozornil, že právě za takových podmínek je potřeba jezdit s ohledem na povrch a je naprosto nutné dodržovat Desatero FIS pro bezpečný pohyb na sjezdovkách.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru