Chomutovsko – Pravidelný krimi zápisníček aneb co přinesl uplynulý týden

Pondělí

Klášterec nad Ohří - Hlídka kláštereckých policistů zasahovala v jednom z bytů v ulici Mírová. 45letý muž se zde pohádal s poškozenou a slovní rozepře vyvrcholila tím, že ji ohrožoval kuchyňským nožem. Ke zranění naštěstí nedošlo, nevznikla ani škoda na majetku. Jednání muže policisté vyhodnotili jako nebezpečné vyhrožování, za které hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, potrestán však nebude, žena nedala souhlas s dalším vyšetřováním svého příbuzného.

Úterý

Chomutov - Majitelka vozidla Renault Megane oznámila na chomutovském policejním oddělení poškození. Na parkovišti před domem na ulici Paleckého neznámý vandal poškodil zaparkované vozidlo tím, že dlažební kostkou prohodil přední okno. Muži zákona zjistili, že skutek má na svědomí 44letý místní obyvatel. Kromě toho poškodil obdobným způsobem i další zaparkované vozidlo v ulici Vodních staveb. Tentokrát si vybral Daewoo Matiz. Stejně jako v případě prvním, do vozidla nevnikl a nic neodcizil. Oprava poškozených věcí bude stát nejméně 5500 korun. Muž je podezřelý z poškození cizí věci, po výslechu byl propuštěn, další vyšetřování probíhá na svobodě.

Kadaň - Žena z Plzně oznámila na útvar policie v Kadani zmizení karavanu. Plně pojízdný, obytný karavan měla dlouhodobě zaparkovaný v kempu u Kadaně. S vozidlem zmizelo i vybavení a osobní věci poškozené. Škodu stanovila majitelka na 80 tisíc korun. Po totožnosti neznámého pachatele policisté nyní pátrají.

Středa

Chomutov - Ve Skalkové ulici napadl 22letý muž svoji přítelkyni. Při cestě výtahem se nejdříve pohádali a pak došlo na rány pěstí. Zranění, které žena utrpěla, ošetřili lékaři na chirurgické ambulanci. Pracovní neschopnost naštěstí nenastala. Co hádku a následné napadení vyprovokovalo, je předmětem dalšího vyšetřování chomutovských policistů.

Klášterec nad Ohří - Klášterečtí policisté vyšetřují jednání 42leté místní obyvatelky. Žena zanedbává výchovu svých nezletilých dětí tím, že řádně nedbá na jejich školní povinnou docházku. Děti mají ve škole neomluvené hodiny. Podezřelé nevadí ani skutečnost, že za obdobné jednání již byla v minulosti řešena přestupkovou komisí Městského úřadu Kadaň. V tomto případě na ni čeká obvinění z trestného činu ohrožování výchovy dítěte. Za uvedený čin může skončit až na dva roky za mřížemi.

Čtvrtek

Kadaň - Vniknutí do vozidla vyšetřují policisté z Kadaně. Na parkovišti před domem v ulici Kpt.Jaroše vnikl zloděj do zaparkované octávie a sebral ovládací panel s autorádiem, televizí a navigací a k tomu přibral i balík s kosmetikou. Majitelka stanovila celkovou škodu na 58 tisíc korun. Pachateli hrozí obvinění z krádeže.

Pátek

Jirkov - Krádež vyšetřují policisté z Jirkova. Kdosi poškodil oplocení místní zahradnické firmy. Odřezal železné trubky, které odnesl i s drátěným oplocením. Oprava bude majitele stát nejméně 20 tisíc korun.

Víkend

Březno u Chomutova - Policisté z Března prověřovali nález neznámého kovového předmětu, který připomínal munici. Věc nalezl při výkopových pracích oznamovatel v obci Droužkovice. Místo nálezu policisté zajistili a na místo přivolali pyrotechnika. Ten kovový předmět prohlédl a zjistil, že se nejedná o munici, ale o vnitřní část hasicího přístroje. Nález odvezl k likvidaci.

Kadaň - 33letý muž z Kadaně si převzal obvinění z krádeže a porušování domovní svobody. V pátek minulý týden vnikl na několik balkonů v mezipatře domu v ulici 1. Máje. Na jednom našel svazek klíčů, kterými si odemkl vstupní dveře do sklepních prostor. Ze sklepa poškozeného zmizely věci za 10500 korun. Kromě toho sebral kryt ze světla v suterénu domu. Celková škoda se vyšplhala na téměř 12 tisíc korun. Následným vyšetřování policisté zjistili, že za obdobné jednání stál před chomutovským soudem již v roce 2011. Vyšetřování je vedeno na policii v Kadani.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru