Jirkov – Šikovné ruce, nápad, chuť a zápal a dobré dílo se podaří. Důkazem budiž nadšení hasičů z Jirkova. Několik měsíců pracovali na podvozku obyčejné sklápěcí tatry, výsledkem bude prototyp cisternové automobilové stříkačky. Hasiči budou vůz využívat jako lesní speciál.

tatrajirkov

V červnu bude hotovo

Do finální podoby zbývá už jen namontovat nástavbu a to již provedou renomovaní odborníci. Kompletní auto pak hasičům symbolicky předá starosta Radek Štejnar při červnových oslavách 140. výročí založení sboru.

Kolik to stálo?

Podvozek a materiál vyšly dohromady na zhruba 270 tisíc korun, nástavba bude stát 1,4 milionu. „V republice už jedno podobné auto jezdí, stálo 2,6 milionu korun, jirkovská stříkačka je ale první, kterou si udělali hasiči sami," říká referentka Městského úřadu Eva Dušková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru