Chomutov – Až do konce března mohou Chomutované navrhovat významné žijící i nežijící osobnosti, které se v různých oblastech života zasloužily o šíření dobrého jména města za jeho hranicemi nebo svojí činností ovlivnily místní veřejný život. „Cenu Jiřího Popela z Lobkovic získalo už čtyřiačtyřicet osobností. Sami občané mohou nyní navrhnout další laureáty, kteří budou oceněni v červnu," řekl primátor Jan Mareš.

radnice1Libovolná oblast dění

Osobnosti mohou nominovat občané, skupiny občanů i právnické osoby za přínos v různých oblastech jako je například kultura, sport, věda, vzdělávání, lékařství, architektura. Došlé nominace projedná výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost a následně rada města.

Na co nesmíte zapomenout...

Návrhy musí obsahovat odůvodnění, proč by daná osoba měla být oceněna. Je možné připojit další významné a podporující dokumenty, jako je třeba životopis, výčet činností či zásluh, publikační přehled nebo novinové články o činech či zásluhách. K návrhu musí být připojen i kontakt navrhovatele a v případě nežijící osobnosti i kontakt na její nejbližší příbuzné. Do posledního března je možné návrhy zasílat na adresu Statutární město Chomutov, Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost, Bc. Dagmar Mikovcová, Zborovská 4602, 430 28 Chomutov. Obálka by měla být označena slovy NOMINACE JPL.

Proč zrovna Jiří Popel z Lobkovic?

Cena je označena jménem nejznámější chomutovské historické osobnosti Království českého. Jiří Popel z Lobkovic byl významný český šlechtic, nejvyšší hofmistr a především majitel města Chomutova a zakladatel zdejší jezuitské koleje.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru