Jirkov / Červený Hrádek – Úspěšný dopolední zásah za sebou mají hasiči z Chomutova a Jirkova. Před necelými dvěma hodinami vyjížděli k požáru na bývalé pile v obci Červený Hrádek.

hasiči 2zdHasiči jeli k výbuchu

Oheň byl na linku tísňového volání nahlášen v 9.15 hodin přesně. Původní zpráva zněla velmi nebezpečně, v areálu prý bouchla autogenová souprava. K požáru okamžitě vyrazil sbor chomutovských profesionálů a jednotka dobrovolných hasičů z Jirkova. Na místě pak bylo zjištěno, že celá situace není až tak dramatická. „Ohlašovatel požáru nepodal úplně přesnou informaci. K výbuchu soupravy naštěstí nedošlo, hořely pouze přívodní hadice. Ventily byly nepoškozené a obě lahve (acetylen a kyslík) chladné," uvádí mluvčí hasičů Lukáš Marvan. „Hasiči vynesli soupravu mimo objekt, požár byl zlikvidován v 9.34," dodává ještě mluvčí.

„Při podobných zásazích může jít o život"

Na první pohled může dnešní zásah vypadat jednoduše, bývá ale daleko hůř. „Dá se říci, že dnes to bylo opravdu všechno v pohodě a z našeho profesionálního pohledu tak trochu banalita. Je ale dobře, že jsme na místo byli přivoláni. Ono to totiž pokaždé takto snadné být nemusí," říká jeden z hasičů a pokračuje, „požáry tohoto typu jsou zpravidla velmi nebezpečné a přímo ohrožují životy všech zúčastněných. Nejhorší varianta je, když se oheň dostane k lahvím. Sice tam jsou pojistky v podobě ventilů, při velkém zahřátí ale i tak může dojít k explozi. A to jsou pak hodně horké, myšleno doslova, chvilky."

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru