Kadaň – Kadaňské místo posledního odpočinku se potýká s nečekaným problémem. Trápí ho mohutné stromy, které svými kořeny narušují celistvost jednotlivých cestiček. Radnice se v tomto případě postavila za přírodu a nechá zlikvidovat stávající asfalt.

hřbitov

Péče o přírodu na prvním místě

„Myslíme si, že je to určitě lepší varianta, než stromy vykácet. Rostou tady po mnoho let a k tomuto místu prostě patří," vysvětluje rozhodnutí starosta Kadaně Jiří Kulhánek.

Opraví se cestičky i zdivo

A v čem že je celý problém? „Prorůstající kořeny stromů zvedají asfalt na cestách. Vznikají tady různé větší či menší pukliny, v nich se pak drží voda a celkově je to pro návštěvníky hřbitova nepříjemné a z hlediska bezpečnosti i trochu nebezpečné. Současný povrch hodláme nahradit obyčejným mlatovým chodníčkem. Pro začátek to vyzkoušíme na dvou místech, a když se úpravy osvědčí, doděláme zbytek," upřesňuje plánované práce starosta a dodává, „zároveň s těmito změnami necháme opravit vnitřní zdi hřbitova. Když už se tam bude pracovat, uděláme to všechno najednou. Náklady na veškeré zmiňované činnosti nás vyjdou něco málo přes milion korun."

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru